Din varukorg är för närvarande tom!
Vegetarisk tacopaj
Tacos på fredag! Tänk att även vi som avstår från att äta kött, kan skapa en köttfärsliknande paj som smakar fantastiskt.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150g smör
en nypa salt
2 msk vatten
Fyllning
1 påse vegetarisk färs från Anamma 325g
1 påse tacokrydda
1- 1,5 dl creme fraiche
Paprika och eller chilipulver
150g riven ost
Ca 1 dl vatten
1 liten gul lök
1/2 röd paprika
Salt
5-10 korn nymortlad svartpeppar
Några chilis för den som gillar det starka
rapsolja till stekning
Tillbehör
Gräddfil
Tacosås
Sallad
Nachochips
Gör så här: Arbeta ihop pajdegen och tryck ut den i en form ca 26 cm i diameter. Nagga pajbotten med en gaffel och ställ in den i kylen i 30- 60 min. Sätt därefter på ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i 10-15 min. Fräs under tiden finhackad lök, vitlök och paprika i olja tills den blir mjuk. Tillsätt därefter den vegetariska färsen, taco-kryddan, salt, peppar och ev chili och fräs 1-3 min under omrörning. Tillsätt sedan 1/2-1 dl vatten och låt det småputtra i ca 5 min. Fyll pajskalet med grönsaks- och färsblandningen och bre på 1- 1,5 dl crème fraiche ovanpå. Strö på osten och pudra pajen med paprika och/eller chilipulver.
Inlägget är gjort i ett samarbete med Anamma.
Våra senaste inlägg
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
- Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?Varje dag är en pizzadag — även om det i Sverige finns två riktigt stora pizzahögtider: nyårsdagen och midsommardagen. Då flockas vi till våra lokala pizzerior, trötta, lätt bakfulla och med ett tydligt… Läs mer: Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
- Så får du stora gräslöksplantorHar du en lite tanig gräslöksplanta som du vill ska växa till sig? Här berättar vi hur vi gör för att få riktigt stora gräslöksplantor. Gräslök är en perenn växt, vilket betyder att… Läs mer: Så får du stora gräslöksplantor
- Skörda basilika hela sommarenBasilika är en av våra mest älskade örter – doftande, smakrik och oumbärlig i allt från pesto till pasta. Med rätt knep kan du skörda basilika i mängder hela sommaren. Här får du… Läs mer: Skörda basilika hela sommaren
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
- Hjälp, jag har glömt att gödsla!Glömt att gödsla? Ingen fara – det är inte för sent att rädda skörden! Här får du tips på hur du kan tillföra näring i efterhand och ge dina växter ny kraft att… Läs mer: Hjälp, jag har glömt att gödsla!
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Vegetarisk tacopaj”
Ser gott ut, den ska jag prova på någon dag 🙂 Trevlig blogg du har förresten, hittade hit när jag sökte på indiskt recept någon gång och har återkommit hit sen dess 🙂
Lämna ett svar