Våra odlingshandböcker

Hur är böckerna uppbyggda, varför och vilken bok ska man välja? Vilka grödor finns i vilken?

Våra odlingshandböcker ”Alla fingrar gröna” och ”Flera fingrar gröna” är uppbyggda med steg för steg instruktioner för 36 grödor i vardera bok, totalt 72 grödor. Jag har bifogat några instruktioner i det här inlägget lite längre ner så att ni kan se i detalj hur det ser ut. Vi börjar från frösådd och på alla sätt som just den grödan går att fröså. Inomhus, utomhus, varmt eller kallt sk vintersådd, vår eller sommarsådd. Du kan också hoppa in i en instruktion med färdiga plantor du köpt eller fått och därifrån följa med till utplantering och skörd.

I böckerna avslutar vi efter omplantering och slutplantering både med mattips samt vilka problem vi stött på och hur vi löser dem. Du finner också info om hur man bygger olika slags jordar, vilken växtbelysning vi tycker fungerar och hur mycket vi gödslar.

Här ovanför kan ni se vilka grödor vi berättar om i ”Alla fingrar gröna”. Vill du beställa boken kan du klicka här så kommer du direkt till adlibris.

Här ovanför kan ni se vilka grödor vi berättar om i ”Flera fingrar gröna”: Vill du beställa boken kan du klicka här så kommer du direkt till adlibris.

Våra böckerna är till för att stödja odlandet och behöver inte följas till punkt och pricka till 100%. Låt böckerna vara till hjälp när du finner dina egna odlingsvägar som fungerar för dig. Läs de grödor du vill odla och skaka fram den infon du behöver. Gör dem till dina böcker, så att de passar ditt sätt att odla och känn dig helt fri att skriva egna anteckningar i dem och att råka glömma dem ute en natt eller två. De här böckerna är inte gjorda för bokhyllan, det är meningen att de ska användas. Vi tycker att det är underbart att så många har nytta av dem. / Johannes & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Våra odlingshandböcker”

 1. Profilbild för Kerstin Borg
  Kerstin Borg

  Bästa bäckerna💚
  Älskar att man kan ha dem med sig ute, pärmarna tål det.
  Älskar att det är lätt att gå in och börja läsa där man befinner sig i sitt odlande för tillfället.
  Och bilderna 😍
  Tack!
  Kerstin B

  1. Tack för fantastiskt fina ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *