Vaniljkrokar Kravmärkta

Få kakor är så perfekta till 10-kaffet, inte så söta och med en fin fyllig vaniljsmak. Kakorna på bilden är dekorerade med färgat socker. En beställning vi fick från vår dotter när vi bakade dem.

 

Ingredienser
5 dl vetemjöl
3 msk vaniljsocker
1 msk vaniljpulver
1 msk socker
200 g smör, ett kravmärkt smör
En nypa salt

Gör så här: Blanda alla ingredienser till en smidig deg och dela upp den i 4 delar. Rulla ut varje del till en fingertjock längd och dela den därefter i 5-6 cm långa bitar och forma dem till krokar. Grädda krokarna på en bakplåtsförsedd plåt i 10-15 minuter i 175 grader. vänd dem i socker medans de är varma och låt dem gärna svalna i frysen eller på en kall balkong innan ni äter dem.

Johannes WÄtterbäck

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *