Trädgårdskryssning med Farbror Grön mm

Följ med Farbror Grön på TRÄDGÅRDSKRYSSNING TILL ESTLAND 18-20 maj 2017 | Victoria, Tallinn

Följ med på vår inspirerande trädgårdskryssning 2017. För sjätte året bjuder Svensk Trädgård in att besöka den populära växtmarknaden i Türi i Estland. Under resans gång kan du lyssna på personliga föredrag av Trädgårdsrikets Gunnel Carlson, Svensk trädgårds rådgivare Lise-Lott Björkman och Johannes Wätterbäck / Farbror Grön
Boka via telefon 08-666 33 33.


Text från Riksförbundet Svensk trädgård

För sjätte året bjuder Riksförbundet Svensk Trädgård, i samarbete med Tallink Silja, in till den uppskattade trädgårdskryssningen med besök på växtmarknaden i Türi, Estland. Resan går den 18-20 maj. Det bjuds på intressanta föredrag från några av landets främsta trädgårdspersonligheter ombord. Trädgårdsrikets TV-profil Gunnel Carlson och Svensk Trädgårds egen trädgårdsrådgivare Lise-Lotte Björkman är två av dem.

Svensk Trädgård har nu även glädjen att presentera den tredje, och tidigare hemlige, trädgårdsgästen Johannes Wätterbäck. Känd från bloggen ”Farbror Grön” och som medförfattare till den gröna handboken ”Alla fingrar gröna”. Johannes är även aktuell med podcasten ”Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck”.
Johannes Wätterbäck, som är med på resan för första gången, säger:
– Att befinna sig på en båt med ca 500 trädgårdsmänniskor känns som rena himmelriket för en odlingsmänniska som jag! Det ska bli mycket spännande att möta alla och inspireras av den samlade kunskap som fullkomligt kommer att vibrera under denna resa.
Från Tallinn går bussar till marknaden i Türi. Marknaden bjuder på en personlig stämning med försäljning av annorlunda växter och genuint estniskt hantverk. Så här säger Gunnel Carlson, som varit med på resan flera gånger, om sina förväntningar:
– Kvinnorna är de jag ser framför mig när jag tänker på våra resor till Türi. De estniska kvinnorna som sitter på en enkel pall och har tagit med sig sina egna växter, från sina egna trädgårdar. Dahlior, pioner, tulpaner i full blom och perenner. På etiketterna står namnen bara på estniska så man får ibland gissa sig till vad det kan vara de säljer. Mötet med de odlande kvinnorna längtar jag till igen. Överhuvudtaget utbudet av spännande perenner, lökar och växter är så inspirerande. Säkert kommer jag hem igen med en ny pion – fast jag inte har plats för fler!
Under resans gång finns goda möjligheter att få svar på allehanda odlingsfrågor.
– Att sprida kunskap om odling ingår i vårt uppdrag som trädgårdsorganisation, säger Inger Ekrem, förbundsdirektör på Riksförbundet Svensk Trädgård. Hon förklarar vidare:
– Den här resan gör vi för att inspirera vår medlemmar och erbjuda våra trädgårdsföreningar en kunskapsfylld och prisvärd trädgårdsresa för den som vill följa med. Vi är glada att resan blivit så populär och med sina närmare 500 resenärer kan den absolut vara en av Sveriges största trädgårdsresor.
I år kan den som önskar välja att stanna ett extradygn och upptäcka Tallinn på egen hand. Begränsat antal platser på bägge paketresor. Resan med extradygn i Tallinn är i dagsläget fullbokad. Boka din resa hos Tallink Silja Specialkryssningar tel 08-666 33 33.
Se www.tradgard.org/Medlem/resor.html eller www.tallinksilja.se specialkryssningar.
För bokning www.tallinksilja.se specialkryssningar alt tel.08-666 33 33.

För mer information ta gärna kontakt med: Anna-Karin Fallheden, kommunikatör, Riksförbundet Svensk Trädgård, anna-karin.fallheden@tradgard.org, tel.0703-66 23 45.
Riksförbundet Svensk Trädgård är Sveriges största trädgårdsorganisation med över 33 000 medlemmar och närmare 160 lokalföreningar i hela landet. Svensk Trädgård är en ideell organisation, religiöst och partipolitiskt obunden, vars ändamål är att främja fritidsodlingen och att verka för förbättring av trädgårdskulturen och boendemiljön.Svensk Trädgård ger ut tidningen Hemträdgården med sex nummer per år, har fri rådgivning i trädgårdsfrågor, informerar och sprider kunskap om odling och trädgård och ger ut faktablad om ekologisk odling. Svensk Trädgårds Zonkarta visar odlingszonerna i landet. Svensk Trädgård bevakar konsumenternas intressen när det gäller kvalitet på växter, jord och redskap samt bevakar fritidsodlingens intressen när det gäller forskning och försök och utformning av lagar och förordningar som kan påverka hemträdgårdsägare. 


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *