Trädgården vid stugan i Flen/ Rapport från juni

Gurkan planterades först den 9 juni

 

Och fick en odlingstunnel från Odlarbänken på sig

 

 

Zucchinisorterna ”Costata Romanesco”, ”Scallops” och White lebanes fick ta plats i en drivbänk från Nelsson Garden

 

I början av juni är det smart att knyta upp bondbönorna mot något slags stöd. Vi använder  bambukäppar som orkar med bönorna när de vräker ut sig och blir tyngre.

 

På två veckor har zucchinin börjat att breda ut sig rejält.

 

Vilket gurkan också verkligen har gjort. Odlingstunneln från odlarbänken gör det så lätt vid vattning, bara att skjuta upp längs de böjda stagen och sedan tillbaka igen. Här är det 4 olika sorter.

Man får alltid objudna gäster när man odlar. Här är det väldigt små kålmaskar som äter upp våra sockerärtor. Såpan var slut så jag sprutade med Euroshoppers allrengörning, får se om det funkar?

Vi testade att plantera jordgubbsplantor i våra pallkragar i november. Det var i det senaste laget men ungefär hälften av alla plantor överlevde och har givit skörd redan i år. Vi räfsar ganska mycket löv under höstarna och spar i papperssäckar .Vi har inga gräsmattor så det är ett tacksamt material att använda till att täcka jorden med.

I slutet av Juni börjar zucchinisarna att klättra ut från drivbänken.
Johannes Wätterbäck

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *