Din varukorg är för närvarande tom!
Tacosås

Ingredienser:
Grön – Hot
Våra senaste inlägg
- Rotselleri – skörda, lagra, lagaNär är det dags att skörda rotselleri och hur ska man lagra och tillaga den? Här kommer våra bästa tips. Under september växer rotsellerin som mest och i oktober är den redo att… Läs mer: Rotselleri – skörda, lagra, laga
- Möt oss på Nordiska Trädgårdar HöstNu är hösten på intåg och snart är det dags för höstens trädgårdsmässa Nordiska Trädgårdar Höst på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi kommer som vanligt hålla föredrag, prata odling i vår monter och sälja… Läs mer: Möt oss på Nordiska Trädgårdar Höst
- Potatisbladmögel – hur man räddar knölarnaPotatisbladmögel eller brunröta som det också kallas är ett gissel som kan drabba både potatis och tomater. Under alla år vi odlat har vi knappt haft några angrepp som verkligen skadat potatisarna –… Läs mer: Potatisbladmögel – hur man räddar knölarna
- Sallad med zucchini, vintersallat, tomat och basilikakesoVi älskar sallad och olika typer av sallader! Ibland har vi dem som sidorätter och ibland som hel maträtt. Här har vi blandat till en sallad med vintersallat, gurka, zucchini och tomater. Till… Läs mer: Sallad med zucchini, vintersallat, tomat och basilikakeso
- Odla steg för steg – ärterAtt odla ärter är enkelt, roligt och väldigt givande. Dessutom är de en perfekt gröda för både nybörjaren och den mer erfarna odlare. Här berättar vi om hela odlarvägen från frö till skörd.… Läs mer: Odla steg för steg – ärter
- Arbetskläder att leva i – året om i trädgårdenDetta inlägg är gjort i samarbete med Operose. Vi har använt deras arbetskläder i många år och kan med handen på hjärtat säga att de är slitstarka, bekväma och fungerar året om i… Läs mer: Arbetskläder att leva i – året om i trädgården
- Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025Äntligen är det dags att kliva ut i världen och bli mer utåtriktad rent fysiskt. Under 14 år har vi, främst jag Johannes, rest land och rike, ja i hela Norden runt och… Läs mer: Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025
- Paprika – skörda, lagra, lagaFå ut mer av din paprikaskörd. Här får du tips om hur du skördar paprika, lagrar frukterna på bästa sätt och använder paprikan i matlagningen. Varje år odlar vi paprika. Det är verkligen… Läs mer: Paprika – skörda, lagra, laga
Våra kommande evenemang 2025
September
- 6 Enköping (Drömparken) – föreläsning under Trädgårdsdagen
- 7 Västerås (Vallby friluftsmuseum) – föreläsning under Höstfesten
- 11 Kungsbacka (Vallda trädgårdstad) – föreläsning
- 25 Orust Henån (Kulturhuset Kajutan) – föreläsning
- 27 Linköping ( Huvudbiblioteket ) – föreläsning under beredskapsveckan
- 30 Västerås (Talarkväll I Thomaskyrkan) – föreläsning
Oktober
- 7 Vänersborg (Bibilioteket Gröna salen) – föreläsning
- 10-12 Stockholm, Älvsjö (Stockholmsmässan) – föreläsning, monter (21:36) och försäljning under Nordiska trädgårdar höstmässa. Fokus under mässan ligger på att odla kallt.
November ( Norrbottenturné)
- 3 Gällivare
- 4 Jokkmokk – föreläsning (mer info kommer)
- 5 Piteå – föreläsning (mer info kommer)
- 6 Luleå ( Fiolkets bio Royal) – föreläsning, köp din biljett på biletto, tryck här.
December
- 7 Göteborg (First hotel) – endagskurs
- 14 Stockholm( Hälsans hus) – endagskurs
Februari
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
18 svar till ”Tacosås”
Kan jag frysa tacosåsen?
Det borde kunna fungera./ Johannes
Det står i ditt recept att det ska vara 2 liter oskalade tomater…men har jag stora tomater i mitt litermått sp blir det bara 4-5 tomater och massa luft i litermåttet och änvänder jag små tomater så får jag plats med 50 tomater och lite luft i litermåttet???
Menar du att man ska hacka ner tomaterna I småbitar och sedan mäta upp 2 liter tomater?
Det blir en väldans skillnad på mängden tomater beroende på hur man tolkar receptet.
Denna fråga har florerat runt på tomatklubben, så det är många som undrar.
Vänligen anetteHej Anette, det är två liter tomater oavsett storlek på dem så det bösta är att hacka dem så att du inte kokar sås på luft, det är ju inte kul.
Ställ gärna fram din köpe-favorittacosås bredvid och ha som smakreferens och konsistensreferens när du kokar din egen. Tänk på att såsen är lösare när den är varm.
Hur länge tänker man att en oöppnad vs öppnad burk håller på ett ungefär?
Vi brukar använda små burkar så att de inte sparas, äter allt där och då.
Hej! Kan de förvaras i jordkällare eller är det Kyl som gäller?
Mvh ThereseVi har ingen jordkällare, testa. 🙂
Hej har aldrig använt atamon tidigare men har köpt det. Gissar att ni menar blanda ihop atamon med salsan innan man lägger i väl rengjorda (kokade) burkar?
Mvh Thomas”Rengör burkar noga med kokhett vatten och atamon innan såsen fördelas i burkarna”
Vi brukar både rengöra burkarna med kokhett vatten och atamon, därefter blandar vi även ner atamon i såsen. Läs även instruktionerna på atamon-påsen.
Fick tips från min syster om detta recept.Jag kommer aldrig att köpa tacosås mer.Denna slår allt!
Så roligt att höra!!
Vilken styrka/sort chili använder ni?
Det blir lite olika beroende på vilka frukter vi använder. Många gånger har vi gjort en barnvänlig sås.
Hej! Gjorde detta recept ikväll på mina sista tomater. Blev supergott! Men jag har en fråga: Hur doserar ni atamonen? Jag använde flytande atamon blev så förvirrad av anvisningarna på flaskan. Där finns bara doseringsanvisningar för sylt, saft och ”ättika” och den här såsen passar inte in på något av dem.
Ja den är smått förvirrande, den flytande. Vi har helt gått över till den torra de gånger vi använder atamon.
Ok, tack för svar. En annan fråga. Skyddar atamon mot botulism? Eller är tacosåsen tillräckligt sur för att det inte ska vara någon risk?
Du får kolla med tillverkaren av atamon och kanske kolla på andra konserver du har hemma och se vad de tillsätter.
Lämna ett svar