Sötpotatis del 2 – så här odlar vi den

Sötpotatisar i glas för senare plantering Farbror Grön

Efter två månader dök det äntligen upp några skott på den ena sötpotatisen i fönstret. Rötterna kom  väldigt snabbt och väckte stor förundran och stora förhoppningar här hemma. Men skotten tog en jädrans tid på sig. Jag orkade inte vänta på att potatisen i bakgrunden skulle utveckla skott så den fick gå samma öde till mötes som den främre, men hamnade i en mindre kruka utan gödsel.

Jag fyllde en 2 literskruka till hälften med planteringsjord och rörde ner en halv näve pelleterat hönsgödsel. Sedan fyllde jag på med planteringsjord till tre fjärdedelar av krukan och fattade sötpotatisen med rötter i min vänstra hand.

 

Sedan placerade jag  sötpotatisen i jorden och fyllde på med jord runtomkring och vattnade.

 

 

Nu har krukan med potatisen flyttat in i vårt österfönster och bor mellan tomaterna och gurkorna. Fortsättning följer. Det ska bli spännande att se hr denna potatis utvecklar sig. Vid har 4 plantor av en sort som vi köpt på nätet som vi odlade förra året på takfarmen. Vi fick ihop 3,5 kg potatisar.


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *