Poddavsnitt om köldknäppen i april


Oj, oj, oj så det har pratats på sociala medier om påskhelgens köldperiod. Jag tror bestämt att alla vi som odlar blivit berörda på något sätt. Veckans poddavsnitt handlar om köldknäppen.


Jag brukar ju belamra hela vårt växthus med allehanda sådder redan under vintern, sk vintersådd. För mig är det så spännande att varje år kunna se någon ny gröda som lyckats gro och växa i kall jord i vårt kallväxthus. Allt hade kommit upp fint och mängder av hjärtblad i skiftande nyanser fick hela växthuset att lysa. När vintern gjorde en comeback var det svårt för några växter att stå pall, men de allra flesta klarade sig glädjande nog.

I vårt poddavsnitt denna vecka pratar jag och Sara Bäckmo om hur våra respektive odlingar reagerade på Kung Bores besök. När vi samtalar med varandra är det så härligt att bara låta samtalsämnena avlösa varandra. Vi hann också med att prata om potatis och hur vi odlar den, ärtor och bönor, min pappas rädiseexperiment och dessutom ger vi tips på två trädgårdsföreningar som betytt mycket för mig och mitt odlande genom åren.

/ Johannes

https://www.foreningensesam.se/

https://www.tradgardsamatorerna.nu/


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *