Din varukorg är för närvarande tom!
Sojafärssås med quinoa

En snabb och god vegansk rätt med lågt Gi. Perfekt mitt i veckan för en barnfamilj med många aktiviteter. Den grillade paprikan gör den mustig och mogen i smaken och rotsellerin ger en spännande touch man inte riktigt kan sätta fingret på.
Ingredienser 4 personer
1.5 dl sojafärs
4 dl vatten
1-3 msk buljong
1 liten gul lök
1 bit rotselleri 25-50 g
4 rejäla stänk med Japansk soja
1 burk krossade tomater
1 burk grillad paprika
2- 5 msk rapsolja
1 liten gul lök
2 nypor rårörsocker eller kokossocker
3 dl quinoa
Salt och peppar efter tycke och smak
Ramslöksolja
Pesto
Gör så här: Lägg i sojafärsen ,buljongen och den Japanska sojan i en kastrull med 4 dl vatten och småsjud tills allt vatten absorberats, lägg därefter på ett med lock och ta av från plattan och låt stå i 5-10 minuter och svälla. Finhacka löken och riv rotsellerin på det fina på ett rivjärn. Ta fram en till kastrull där du häller i en skvätt rapsolja och fräser löken och rotsellerin. Häll därefter i de krossade tomaterna och den grillade paprikan och stavmixa sönder paprikorna. Slå på en halv tomatburk med vatten, rårörsockret och häll i färsen. Låt småkoka i 10-20 minuter med locket på. Titta till lite då och då ifall du behöver späda med mer vatten så att såsen inte blir för tjock och bränner vid. Smaka av med ramslöksolja och eventuellt basilikapesto.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Guldvatten – gåvan som aldrig slutar att geDet är väldigt många som använder kiss, eller guldvatten som många av oss kallar det, i sina odlingar. För varje år blir vi bara fler och fler. Kiss är den bärbara gåvan vi… Läs mer: Guldvatten – gåvan som aldrig slutar att ge
- Odla dig ur krisen – Boda glasbruk 17 majEndagskursen ”Odla dig ur krisen” handlar om att odla och leva utifrån ett krisperspektiv. Genom att odla kallt och serieodla, att så vid flera tidpunkter och att samodla, det vill säga att blanda växter med varandra… Läs mer: Odla dig ur krisen – Boda glasbruk 17 maj
- Rosettkål – tips för lång och stor skördDet är få kålsorter som är som rosettkål och kan leverera mycket mat under lång tid. Det här är snudd på världens bästa kål, tycker vi. Sedan vi odlade den för första gången… Läs mer: Rosettkål – tips för lång och stor skörd
- Tack för att ni gör vårt arbete möjligtVi är så otroligt glada över alla er som hittar till oss, Farbror Grön. Till dig som är premium-läsare på farbrorgron.se vill vi ge ett extra stort tack, du får verkligen vårt arbete… Läs mer: Tack för att ni gör vårt arbete möjligt
- Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberreceptHos oss är rabarberbladen frodiga och fina och det är snart dags att börja skörda på allvar. Men vad ska man göra när man tröttnat på rabarberpaj? Här följer ett gäng rabarberrecept inklusive… Läs mer: Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberrecept
- Gör gratisplantor av dina gurkorGör gratisplantor av dina gurkor: Det fina med gurksticklingar är att man slipper så nya frön och att man med hjälp av en sax och ett glas vatten kan skapa en exakt plantkopia… Läs mer: Gör gratisplantor av dina gurkor
- Langos – maten man inte kan sluta att ätaVi älskar langos. Dessa friterade knapriga bröd som efter att de svalnat toppas med olika delikata ingredienser är hysteriskt goda. Det här är en maträtt där det är svårt att sluta äta, man… Läs mer: Langos – maten man inte kan sluta att äta
- Odlingskurs med Farbror Grön i Västerås lördagen den 3 majLördagen den 3 maj 2025 är det dags för Odlingskurs på Björnögården i Västerås med mig Johannes / Farbror Grön. Det kommer bli en en intensiv och samtidigt upplyftande dag där odlandet ligger… Läs mer: Odlingskurs med Farbror Grön i Västerås lördagen den 3 maj
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar