Smörstekt sparris med pistage och parmesan

För oss är det lyx med färsk sparris. Det allra bästa är såklart egenodlad sparris som man skördar i sin egen trädgård på vårkanten. Men det har vi inte i vår trädgård ännu. Vissa kombinationer har visat sig passa med sparrisens smak och konsistens. Nötter är gott till och citron passar bra. Parmesan likaså.

Ingredienser
1 knippe färsk sparris
en klick smör
saft från en halv citron
salt
en näve hackad pistagenötter
riven parmesan

Gör så här: Stek hela sparrisen i smör. Stänk över citronsaft och salt. Hacka nötterna och riv parmesanen. När sparrisen känns klar men fortfarande är krispig strör man över nötterna så de blir lite varma. Lägg allt i en skål eller på ett fat och strö över parmesan. Äts direkt när den fortfarande är varm.

Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Ett svar till ”Smörstekt sparris med pistage och parmesan”

  1. Profilbild för Ann-Sofi Matsafari
    Ann-Sofi Matsafari

    Oh FY vad gott ;-D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *