Seitanwok

Till julen har vi i två år gjort egen seitan, som ett vegetariskt alternativ till julskinkan. Då har vi gjort den från grunden. I denna maträtt finns ett färdigt veteglutenpulver att blanda med vatten. Betydligt enklare än att göra från grunden. Smaken blev också godare på detta sätt.

Ingredienser
3 dl Seitan (vetegluten)
3 dl Basmatiris
1 burk Kokosmjölk
1 st broccoli
200 g morot
1 st gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
salt
svartpeppar
chili

Marinad:
2 msk olja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk sojasås
1 tsk socker
3 krm svartpeppar
2 krm salt

Gör så här: Koka upp rikligt med vatten med en grönsaksbuljongtärning. Blanda seitan med 3 dl vatten i en bunke, knåda till en smidig deg. Klipp degklumpen i småbitar i det kokande vattnet. Koka i 3-4 minuter, rör om så att de inte fastnar i botten. När alla bitar flutit upp är de klara att rinna av i ett durkslag.
Koka riset enligt förpackningen. Gör marinad i en wokpanna. Vänd ner seidan i marinaden och rör om, sätt på plattan och stek i ca 10 minuter.
Skala och skiva löken, skär broccoli i mindre bitar. Skala och strimla moroten med en potatisskalare. Vänd ner grönsakerna i woken med seitanbitarna och woka i 3-4 minuter. Slå över kokosmjölken och krydda med salt, chili och svartpeppar. Låt puttra i 5 minuter. Servera woken med ris.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *