Fönsterodling i slutet av april

De fyra tomatplantorna till vänster är  ”Tiny Tim” plantor. På dessa plantor räknade jag idag till 129 tomatbebisar. Då har plantorna ändå ca 40-50 cm på sig innan de når taket, så det lär bli fler. I snitt blir det ca 70 tomater på varje enskild ”Tiny Tim” planta. Fönstret vetter mot öster och i varje kruka lägger jag i 2-3 msk algomin och 2-3 msk hönsgödsel samt lite vedaska. I kruka nr 5 från vänster växer en ”Pixie Stripe” och i nr 6 en ”Funsu”

Sorten ”Tiny Tim” är generös med att producera tomater och har ett växtsätt som funkar inomhus. Det är alltid lite av ett lotteri att finna en sort som funkar inomhus.

Ny för iår och lite av ett test, sorten ”Funsu”. Ganska yvig i sitt sätt att växa i fönstret, den tar plats. De flesta tomatsorter har ett annat växtsätt inomhus än vad de skulle haft på friland eller i ett växthus.

Denna sort är också ny för iår ”Pixie stripe”. Den är  Kompaktare än ”Funsun”
men yvigare och bredare än ”Tiny Tim”
Johannes Wätterbäck

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Fönsterodling i slutet av april”

  1. Mycket intressant blogg du har! Jag skulle bara vilja veta när du planterar dina tomatplantor och andra grönsaker som skall odlas inomhus?

    Maria Thulin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *