Vi älskar lök och gillar att använda lök i alla dess former. Piplöken som i detta fall får arrangera modell är en perenn lök vars planta bara blir större och bättre med åren.
Vi brukar ofta låta piplöken gå upp i frö för att skörda frön i mitten av sommaren. Fröna använder vi främst till förökning av nya plantor. I år vill vi inte att våra piplökar ska gå upp i frö för vi har redan otroligt många frön. I år vill vi skörda dess blomknoppar och njuta dem som tillbehör till våra måltider. Och vilket tillbehör! Herre min skapare dessa delikatesser ger ytterligare en smaknyans till löken.
När lökblommorna genomgått transformeringen med rapsolja och hemtrampat örtsalt i stekpannan framträder nya smaknyanser och konsistenser. Bara tanken på att äta en bomma är ju så vacker i sig! När de dessutom smakar blomma korsad med grön lök och med en angenäm svag vuxen beska bak i gommen är det så att alla smaklökar reser sig i glädje. Har du inte just piplöksblommor går det alldeles utmärkt med gräslöksblommor.
Lycka till / Johannes
Lämna ett svar