Rödbetshummus – en läcker röra på fröknäcke

Röror av olika slag går verkligen hem i vår familj. Man kan ha dem som tillbehör till middagen eller som ett pålägg. I denna läckra röra är rödbeta huvudingrediens tillsammans med vita bönor. Rödbetshummus passar till det mesta.

Ingredienser

  • 1-3 rödbetor (total ca 150 gram)
  • ca 200 g stora vita bönor kokta 
  • 1 rejäl klick flytande tahini
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk örtsalt
  • en nypa svartpeppar
  • ev vatten
  • groddar av alfaalfa

Gör så här: Börja med att avlägsna ev blast på rödbetorna. Tvätta bort jord, men behåll skalet på. Koka rödbetorna tills de är mjuka, känn efter med en tändsticka, den ska lätt kunna tryckas in i rödbetorna. Det kan ta mellan 30-60 beroende på rödbetornas storlek. Häll bort vattnet och låt betorna svalna. Gnid därefter bort skalet under kallt vatten. Använd handskar om du inte vill få vackert rödlila händer. Dela rödbetorna i mindre bitar och mixa rödbetor och vita bönor med en stavmixer. Tillför resten av ingredienserna och mixa till en slät röra. Om röran känns för tjock och stabbig kan man tillsätta lite vatten. Låt röran stå i kylen en stund innan servering och fördela klickar av rödbetshummus på kex eller fröknäcke. Det går också bra att göra röran dagen innan servering. Garnera förslagsvis med groddar.

Lästips: Fröknäcke – tomat, oregano och parmesan

Theres Lundén

Rödbetshummus

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

6 + nio =