Ramslöksbröd

Förgyll ditt bröd med ramslök nu när det är vår. I receptet berättar vi om hur vi gör vårt goda gratinerade ramslöksbröd.

Våren är här och ramslöken växer och frodas i de södra delarna av vårt land. För oss kommer det ta än ett tag innan vi kan börja skörda av våra små odlingar, men vi kan ändå skymta späda blad. Det vi längtar allra mest efter är ramslökssmör. Det gör vi så ofta vi kan utifrån det bestånd vi har.  När man har mosat ihop ett par hundra gram grönaktigt smör kan man passa på att göra ramslöksbröd. Det blir verkligen ett gott tillbehör till middagen eller kanske till kvällssmyset med ett glas vin.

Ingredienser 

50 – 100 g smör
5 – 10 ramslöksblad
örtsalt
bröd, tex levain, baguette, ciabatta

Gör så här: Ta en rejäl klick smör och lägg på ett fat eller skärbräda. Hacka ramslöksbladen så fint du kan. Vi brukar skära bladen först i tunna, tunna strimlor och därefter hacka allt. Blanda i hacket i smöret och mosa med en gaffel. Ju fler ramslöksblad man har i, desto smakrikare smör! Smaka av med örtsalt.

Skär brödet i skivor och bred rikligt med smör på varje skiva. Man kan också skära som en hasselbackspotatis och lägga smörklickar mellan skivorna. Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader. De är klart när bröden/brödet börjat få lite gyllenbrun färg.

Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *