Odla dill – från sådd till skörd

Odla dill – från sådd till skörd

mar 5, 2022

Det är härligt att odla dill i sin köksträdgård. Hos…

Vinterså perenner till blomsterrabatterna

Vinterså perenner till blomsterrabatterna

mar 1, 2022

Tjoho, nu är det hög tid att öppna fröpåsarna med…

Mikroorganismer – svampmycel och giftfri näring

Mikroorganismer – svampmycel och giftfri näring

feb 27, 2022

Att medvetet använda mikroorganismer i sitt odlade gör många idag…

Grönsaker att så utomhus i februari

Grönsaker att så utomhus i februari

feb 23, 2022

I början av februari brukar vi vanligtvis inte så några…

Vilka chili-sorter ska man välja?

Vilka chili-sorter ska man välja?

feb 21, 2022

Chili finns i många färger, smaker och styrkor och det…

Erbjudande från Gjordnära – startkit för bokashi-kompost

Erbjudande från Gjordnära – startkit för bokashi-kompost

feb 20, 2022

För ca 10 år sedan började vi med bokashi och…

10 års bloggande – hur allt började med Farbror Grön

10 års bloggande – hur allt började med Farbror Grön

feb 19, 2022

Idag är det precis 10 år sedan vi kom ut…

Skogsträdgården fyller 30 år

Skogsträdgården fyller 30 år

feb 15, 2022

I år, den 8 mars, är det precis 30 år…

Fleråriga ätbara lökväxter att odla själv

Fleråriga ätbara lökväxter att odla själv

feb 13, 2022

Lök är en ovärderlig ingrediens i matlagning. I våra odlingar…

Rustika surdegstrekanter – och hur jag räddade en trist deg!

Rustika surdegstrekanter – och hur jag räddade en trist deg!

feb 10, 2022

Vi älskar hembakt och det var dags att testa något…

Odla shiso (bladmynta) – från sådd till skörd

Odla shiso (bladmynta) – från sådd till skörd

feb 5, 2022

I våra odlingar förekommer både vanliga grönsaker och ett flertal…

Marmelad på gyllenbär

Marmelad på gyllenbär

feb 4, 2022

Marmelad på gyllenbär, physalis eller kapkrusbär, kärt barn har många…


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.