För en familj som ägnar mycket tid utomhus är det super att göra en pastasallad som man kan äta av när det passar. Den funkar verkligen bra att ta med på utflykten också. Såsen gör salladen till något alldeles särskilt.
Ingredienser
Pastasalladen
4-5 dl kokt pasta
0,5 dl solrosfrön
sallat, spenat
rucola
basilika
1 röd lök
2 medelstora tomater
4 quornfileér
någon krydda tex grillkrydda
1 dl grovriven parmesan
Vinägrett
1 dl olivolja
0,5 dl vinäger
1 vitlöksklyfta
örtsalt
Pestodressing
1 dl naturell yoghurt
1 dl cremé fraiche
några skedar pesto
salt
2 tsk hackad lök
Gör så här: Blanda vinägretten i en stor skål. Blanda i pastan och rör runt så att all pasta blir fuktig. Det är viktig att börja med detta moment så att pastan drar åt sig av vinägrettsmaken. Rosta solrosfröna i torr stekpanna. Grovriv parmesanen. Skiva löken tunt, skär sallat i små bitar, skiva tomat. Blanda ner sallat, lök, tomat, rucola, solrosfrön, parmesan och basilikablad i pastaskålen och blanda runt allt.
Stek quornfiléerna och krydda dessa med grillkrydda. Skär de färdigstekta filéerna i centimeter tjocka skivor. Blandar ner i salladen.
Mixa ingredienserna till pestodressingen. Såsen häller man över salladen vid serveringen.
I vårt receptgalleri finns fler recept på matiga sallader:
Bulgursallad med halloumi
Quinoasallad med rostade rotfrukter och dijonmajonäs
Grön pestosallad med linser, avokado och ärtskott
Pastasallad på en kvart
Theres Lundén
Lämna ett svar