Att vara gäst på en påhittad middagsbjudning i TV, är en ganska märklig upplevelse. Men i detta fall känns det oerhört ärofyllt.
sina osynliga gäster och svärmor berättar ofta om dessa intressanta middagsbjudningar.
Men att vara hembjuden till Stefan på riktigt på middag för att få vara med i en provsmakning av hans syrade röror, går inte heller av för hackor. Troligen är jag den enda kring kvällens bord som faktiskt suttit vid hans köksbord på riktigt. Jag lovar mig själv att bjuda tillbaka. Min mustiga tomatsås ihop med egengjord gnocci tänker jag tillaga. Under vår middag hemma hos oss kommer jag att visa upp den fiskebok jag själv hittade i min pappas bokhylla och blev alldeles betagen av. Vidare läser jag gärna upp en rad intressanta citat ur mina favoritböcker om livsåskådning som vi sedan kan diskutera kring. Det där med att vi kanske ärvt egenskaper av våra mor- och farföräldrar vill jag gärna veta mer om. Och Stefan, ta med dig boken av Lena Andersson!
Hur kommer det sig då att vi funnit varandra och snabbt blivit vänner. Det hela började kanske med att Stefan började följa Farbror Grön på vår facebooksida och på instagram. Plötsligt såg vi Stefans namn bredvid gilla-symbolen på var och vartannat inlägg. Genom ett tidningsjobb på
Kloka Hem blev vi bjudna till ett evenemang i Katrineholm, Egen El, där Stefan har en stor tomatodling. Det var där, mitt ibland frodiga tomatplantor vi stötte ihop. Därefter har vi beskådat varandras odlingar, smakat varandras syrade röror, bytt fröer, fikat och pratat om allt från genus till livsåskådnig och däremellan en massa odling såklart.
I middagsinslaget i programmet Go’kväll berättade Stefan om mitt sätt att sticklingsföröka tomathybrider för att kunna övervintra dessa. Här är ett filmklipp om detta:
Jag och Stefan är också i planeringsstadiet av någon form av kursdag eller gemensam föreläsning om odling. Först och främst är vi såklart nyfikna på om det finns intresse där ute för ett sådant evenemang. Hör gärna av dig ifall du skulle vara intresserad av en dag med oss.
Johannes Wätterbäck
Lämna ett svar