Din varukorg är för närvarande tom!
Minipizza, LCHF
Tänk er en kolhydratfri pizza. Där den där dåsigheten man annars förknippar med en pizzalunch eller middag uteblir. Här har vi gjort tre olika fyllningar. Margherita original, en med pesto och en med kapris på. Receptet räcker till 12 minipizzor i storleken som kaffefat.
Ingredienser
1burk krossade tomater
1 tsk buljong
2 msk vitt vin ( kan uteslutas)
1-2 tsk ramslöksolja eller den du har hemma
0.5-1 tsk torkad oregano
4 ägg
3 dl mandelmjöl
4tsk psylliumhusk
2 tsk bakpulver
en skvätt salt
1-2 dl ost
Pesto
Kapris
Gör så här steg: Sätt ugnen på 200 grader och preparera två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Vispa äggen hårt så att de blir till ett skum. Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och psylliumhusk med varandra och stjälp ner det i äggskummet. Rör runt ingredienserna ordentligt och låt smeten stå och svälla i 5 min. Klicka ut sex plättar på varje ugnsplåt och förgrädda pizzabottnarna i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter, grädda en plåt i taget. När du ställt in den första plåten i ugnen blandar du ihop tomatsåsingredienserna i en kastrull. Börja med att stavmixa de krossade tomaterna och tillsätt därefter oregano, ramslöksolja, vin och buljong. Koka upp och rör om. Bre på tomatsåsen på de förgräddade pizzabottnarna och lägg därefter på den fyllning du vill ha och grädda i mitten av ugnen i mellan 10-12 minuter.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Jordgubbs- och rabarbersylt med vaniljTänk dig sommarens allra bästa smaker samlade i en burk – söta jordgubbar, syrlig rabarber och en touch av vanilj. Det här är sylten som doftar solvarma dagar och som smakar ljuvligt till… Läs mer: Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
- Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?Varje dag är en pizzadag — även om det i Sverige finns två riktigt stora pizzahögtider: nyårsdagen och midsommardagen. Då flockas vi till våra lokala pizzerior, trötta, lätt bakfulla och med ett tydligt… Läs mer: Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
- Så får du stora gräslöksplantorHar du en lite tanig gräslöksplanta som du vill ska växa till sig? Här berättar vi hur vi gör för att få riktigt stora gräslöksplantor. Gräslök är en perenn växt, vilket betyder att… Läs mer: Så får du stora gräslöksplantor
- Skörda basilika hela sommarenBasilika är en av våra mest älskade örter – doftande, smakrik och oumbärlig i allt från pesto till pasta. Med rätt knep kan du skörda basilika i mängder hela sommaren. Här får du… Läs mer: Skörda basilika hela sommaren
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
3 svar till ”Minipizza, LCHF”
Verkar vara ett toppenrecept även om man inte bryr sig om dieter – så smidigt att bra röra ihop degen och sedan grädda. Måste absolut prövas! Hälsningar Anna
Denna ska jag prova, äter LCHF sedan många år och odlat lite sådär i många år. Nu planerar jag för att odla för att bli mer självförsörjande något som kommit med en ny och mer tillsatsfri livsstil. Något jag tackar LCHF-rörelsen för 💖 odlingsinspirationen tackar jag dej mfl för ☺
Denna ska jag prova, äter LCHF sedan många år och odlat lite sådär i många år. Nu planerar jag för att odla för att bli mer självförsörjande något som kommit med en ny och mer tillsatsfri livsstil. Något jag tackar LCHF-rörelsen för 💖 odlingsinspirationen tackar jag dej mfl för ☺
Lämna ett svar