Tomatsoppa med tofu och röd quinoa

Soppa med tofu tomat quinoa

Till denna mustiga vegetariska tomatsoppa serveras ramslöksfrästa ostsnittar. Ostsnittarna får en mild ramslöksarom och blir alldeles frasiga och oemotståndligt goda. 

Ingredienser till 4 pers
1 flaska passerade tomater
6 dl vatten
5 tsk grönsaksbuljong
1 burk lättorkade tomater
1 burk grillad paprika
1 dl okokt röd quinoa
3-5 dl kokt quinoa ( att tillsätta i soppan)
Örtsalt
Citronsaft
2 pkt naturell tofu

Gör så här: Häll av det mesta av oljan från de lättorkade tomaterna och den grillade paprikan. Häll därefter i dem samt de passerade tomaterna i en kastrull. Stavmixa så att du får en för dig lagom konsistens. Tillsätt vatten och buljong och låt koka upp och sedan sjuda på låg/medelvärme i ca 20 minuter. Koka upp 1dl quinoa med 3 dl vatten och låt det sjuda på låg värme i ca 15 minuter. Dela upp tofublocken i hälften och gör fyra stavar av vardera delat block. Skär upp dem i 1-2 cm stora kuber. Häll i tofukuberna samt 3-5 dl kokt quinoa i soppan och koka upp. Smaka av med örtsalt och citronsaft. Står tomatsoppan över natten eller i en matlåda så behöver du spä den lite vid uppvärmningen.

Ramslöksfrästa ostsnittar
8 formbröd
Smör
Några skivor hårdost
Ramslöksolja

Gör så här: Bre smör på 4 formbröd och täck dem därefter med hårdostskivor. Lägg den obredda formfranskan ovanpå och skär loss alla kanterna så att du får en nästan kvadratisk smörgås. Hetta upp en stekpanna på högsta värmen och ringla i ett par matskedar ramslöksolja. Stek smörgåsarna på vardera sida så att de får färg. Ta upp och låt svalna på en skärbräda och skär dem på diagonalen.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *