Lyxig och enkel vardagsmat som passar för hela familjen. Med egenodlade grönsaker blir rätten till något alldeles extra.
Ingredienser 3-4 personer
pasta
4 – 5 st korvar i grillkorvsstorlek, förslagsvis vegokorv
1 röd paprika
1 grön paprika
1 röd lök
1 tomat
1 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1-2 tsk grönsaksbuljong
2, 5 dl creme fraiche
2 dl mjölk
örtsalt
färsk basilika
Gör så här: Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skär paprika, lök, tomat och korv i mindre bitar. Fräs i olja tills de är mjuka och fått lite färg. Strö över buljong, senap, tomatpuré, crème fraîche och blanda väl. Tillsätt mjölk och låt småputtra i 5-10 minuter. Smaka av med örtsalt. Lägg över färska basilikablad innan servering. Ät grytan tillsammans med pasta.
Flera grytor och pastarätter finns i vårt receptgalleri.
Theres Lundén
Lämna ett svar