Kladdkaka glutenfri

Glutenfri kladdskaka med blåbär och grädde Farbror Grön

Det här är en glutenfri kladdkaka som är baserad på bönor. Vi har testat både svarta bönor och kidneybönor med samma goda resultat. Kladdkakan på bilden är bakad med steviaströ.

Ingredienser
400 gram kokta kidneybönor eller svarta bönor. Det går även att använda bönor direkt från burk utan kokning.
1 dl havregryn
1-2 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
3 msk neutral olja
1,5 dl råsocker eller steviaströ
4 msk grädde
4-6  katrinplommon (kan uteslutas)
2 ägg
75 g smält smör ( kan uteslutas för en torrare kaka)
En nypa salt
0,5 dl kokosflingor till formen.

Gör så här: Sätt ugnen på ca180 grader. Blanda alla ingredienser utom kokosflingorna i en skål och stavmixa till en jämn smet. Smörj en ugnsform med smör och skaka på kokosflingorna så att de fastnar överallt på formen och häll i smeten. Grädda i ca 20-25 min i mitten av ugnen. låt kakan svalna innan ni skär i den. Kladdkakan blir bäst om den förvaras i kylen och håller i 3-5 dagar.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Ett svar till ”Kladdkaka glutenfri”

  1. Ska provas, även här blir man sötsugen ibland….Och svärdottern är glutenallergiker så kan jag bjuda henne också./Ha en bra vecka !Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *