Jag är för hes för podd idag, vi hörs längre fram
Våra senaste inlägg
- Ostronört – växten som smakar skaldjurOstronört är som ett veganskt alternativ till skaldjur. Odlar man den själv kan man förhoppningsvis njuta av den i fler år, den klassas nämligen som perenn. Här berättar vi om hur vi odlar… Läs mer: Ostronört – växten som smakar skaldjur
- Odlingsdag i Alvesta ”odla dig ur krisen”På söndag kommer jag till Alvesta och håller i en endagskurs. Det finns fortfarande platser kvar. Hoppas du vill komma!Endagskursen ”Odla dig ur krisen” den 19/1 handlar om att odla och leva utifrån ett krisperspektiv… Läs mer: Odlingsdag i Alvesta ”odla dig ur krisen”
- ”Den gröna handboken i grönsaksodling” Valde vi rätt omslag?Den gröna handboken i grönsaksodling ger vi precis som Serieodla ut på eget förlag. Vi tror att vi valt rätt utseende på boken men vi tar gärna emot synpunkter. Vi har valt den… Läs mer: ”Den gröna handboken i grönsaksodling” Valde vi rätt omslag?
- Veckor i film – uggleholkar, spenat och maskrosknoppDet händer en hel del när det gäller film hos oss, minst en film varje dag dyker upp på våra plattformar på ett flertal sociala medier och då och då väljer vi att… Läs mer: Veckor i film – uggleholkar, spenat och maskrosknopp
- Turnéplan våren 2025Turnéplan våren 2025: En hel del av vintern och vårens föreläsningar och kurser är redan bokade och bestämda och några evenemang väntar på att sammanställas och slutligen spikas. Flera nya tillkommer under våren.… Läs mer: Turnéplan våren 2025
- Våra vintersådder i bokstavsordningVintersådder, hela grönsakslistan i bokstavsordning. Fler växter än man kanske tror klarar av att sås kallt under vintern. Här presenterar vi de ätbara växter vi brukar vinterså. Att odla kallt har förenklat, maximerat… Läs mer: Våra vintersådder i bokstavsordning
- Pappa Paul gick bort 2024Det största som hände, av sorglig karaktär, under 2024 var att pappa Paul somnade in den 19 mars 2024. Han hade egentligen levt på övertid i 10 år. Han fick problem med nartriumbalansen… Läs mer: Pappa Paul gick bort 2024
- Odlingsdagar i – Alvesta, Skinnskatteberg och StockholmVälkommen på odlingsdagar på tre ställen i Sverige under de kalla vintermånaderna. Redan nu har ljuset återvänt och många av oss känner igen det bekanta gröna kliet i fingrarna och att blickarna riktas… Läs mer: Odlingsdagar i – Alvesta, Skinnskatteberg och Stockholm
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
4 svar till ”Jag är för hes för podd idag, vi hörs längre fram”
Krya på dig Johannes! Jag funderade på en sak när jag gick till förskolan med barnen och pulsade genom hav av eklöv. Förskolefröken sa att "det är synd att man inte kan använda dem till någonting". Då tänkte jag på er skogsodling. Nu vet jag inte om det växer mycket ek där, men jag tänker så länge man blandar med annat borde väl även eklöv vara till nytta?
Hej Hanna, du anar rätt när du anar ugglor i mossan. Allt bryts ju så småningom ner och om man tänker på jord i stort, rent generellt så består den både av nedbrutet material och nedbrutet. Ekbladen kan vara kanonbra för att de ger volym och massa åt jorden. Blandar man dessutom ek med annat och kanske till och med kör över högarna med en gräsklippare så att löven finfördelas blir det ju ännu bättre. En annan sak som kan vara bra att veta. Man säger ju att eklöven gör jorden mer sur. Men modern forskning i Sverige har visat att odlar man ekologiskt får man ett bättre resultat om jorden man odlar i är mer sur än basisk. PH 5,5 – 6,5 var det mest ideala ph-värdet för broccoli. Lycka till
Krya på dej Johannes!
/KittyTack 🙂
Lämna ett svar