Jag är för hes för podd idag, vi hörs längre fram
Våra senaste inlägg
- Dags att höstplantera vitlök och sättlökUnder oktober, november och december är det dags att höstplantera både vitlök, sättlök och ramslök. Vitlöken är sedan gammalt, men höstplantering av röda, gula och vita lökar är relativt nytt för oss. Vi… Läs mer: Dags att höstplantera vitlök och sättlök
- Hösttankar i mörkretVad rör sig i en odlingsentusiasts huvud? Vad funderar en matkreatör på om dagarna? I Johannes Trädgårdstankar blommar jag ut i mitt skrivande och filosoferar kring livets små enkelheter eller stundens allvar. Samma önsketänkande denna… Läs mer: Hösttankar i mörkret
- Farbror Grön i Östhammar 10/10 kl 18:30På torsdag den 10/10 kl 18:30 kommer jag, Johannes, till Storbrunn,Östhammar. Pris 300kr inkl kaffe eller te. Om du vill komma Kontakta Carina på tel 0730246367 eller via mail carina.a.carlsson@gmail.com Välkommen För dig… Läs mer: Farbror Grön i Östhammar 10/10 kl 18:30
- Vinterns odlingskurser 2024/2025!Vinterns första kurser blir i Göteborg och Stockholm men även Färnahelgen går att boka redan nu i vår webbutik. Det ska bli så kul att träffa er alla som vill förkovra sig mer… Läs mer: Vinterns odlingskurser 2024/2025!
- Ta frön från jätteeternellerVi älskar jätteeterneller och ser till att ta frön från dem varje år. De senaste tre åren har vi faktiskt varit helt självförsörjande på frön från jätteeterneller. Den färg som attraherat oss mest… Läs mer: Ta frön från jätteeterneller
- Egna krossade tomater i ugnenAtt göra egna krossade tomater i ugnen är lätt och fantastiskt gott. Det enda du behöver är en mängd färska tomater, egenodlade eller köpta, en ugn och en djup plåt. Det här är… Läs mer: Egna krossade tomater i ugnen
- Farbror grön plockar svamp- KarljohanJag fann ett gäng karljohan (Boletus edulis) eller stensopp som den också kallas. Det var en hel armé, släkt eller klan av svampar. Det finns en inre girighet när man plockar svamp som… Läs mer: Farbror grön plockar svamp- Karljohan
- Mustig zucchinisoppa med tomater och vitlökHar du testat att laga zucchinisoppa? Under augusti och september har vi ett överflöd av zucchini och passar på att göra denna soppa lite oftare. Vid den här tiden i olika trädgårdsforum ser… Läs mer: Mustig zucchinisoppa med tomater och vitlök
Våra kommande evenemang 24/25
Augusti
- 24 Åmål (Glupsk på Dalsland)– föreläsning
- 25 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs
- 26 Rättvik (Stiftsgården) -föreläsning under en fortbildning
- 27 Ludvika (Cassels Grängesberg) – föreläsning
- 29 Surahammar (Folketshus) – föreläsning
September
- 3 Norberg (Teaterbiografen) – föreläsning
- 10 Smedjebacken (Folkets Hus) – föreläsning
- 12 Nora (Hagbyängars samlingssal) – föreläsning
- 26 Tumba (Bruksmuseet) – föreläsning
Oktober
- 1 Ryd (Biblioteket) – föreläsning
- 15 Kungsbacka -föreläsning
November
- 14 Jönköping – föreläsning (info kommer framöver)
- 17 Enköping (Blomsterlandet) – föreläsning
December
Våren 2025 (uppdateras löpande)
- 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
- 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
- 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
- 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.
Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:
Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck
Kommentarer
4 svar till ”Jag är för hes för podd idag, vi hörs längre fram”
Krya på dig Johannes! Jag funderade på en sak när jag gick till förskolan med barnen och pulsade genom hav av eklöv. Förskolefröken sa att "det är synd att man inte kan använda dem till någonting". Då tänkte jag på er skogsodling. Nu vet jag inte om det växer mycket ek där, men jag tänker så länge man blandar med annat borde väl även eklöv vara till nytta?
Hej Hanna, du anar rätt när du anar ugglor i mossan. Allt bryts ju så småningom ner och om man tänker på jord i stort, rent generellt så består den både av nedbrutet material och nedbrutet. Ekbladen kan vara kanonbra för att de ger volym och massa åt jorden. Blandar man dessutom ek med annat och kanske till och med kör över högarna med en gräsklippare så att löven finfördelas blir det ju ännu bättre. En annan sak som kan vara bra att veta. Man säger ju att eklöven gör jorden mer sur. Men modern forskning i Sverige har visat att odlar man ekologiskt får man ett bättre resultat om jorden man odlar i är mer sur än basisk. PH 5,5 – 6,5 var det mest ideala ph-värdet för broccoli. Lycka till
Krya på dej Johannes!
/KittyTack 🙂
Lämna ett svar