Din varukorg är för närvarande tom!
Indisk pytt med potatis och blomkål
En otroligt välsmakande vegetarisk pytt med smak av spiskummin och bruna senapsfrön och en sval yoghurt. Det här receptet passar bra till två vuxna.
Ingredienser 2 personer
6 fasta medelstora potatisar
Ett halvt medelstort blomkålshuvud
1-2 dl ghee
0,5 tsk bruna senapsfrön
0,5 tsk hel spiskummin
0,5 tsk malen spiskummin
Örtsallt för avsmakning och till yoghurt
2 dl mild naturell yoghurt
1 näve spenat
Gör så här: Skala och tärna potatisarna i cm stora bitar och skär blomkålen i mindre buketter. Hetta upp en stekpanna på nästan det högsta och lägg i en stor klick ghee som när den smälter täcker hela stekpannanas yta. Häll i potatistärningarna och rör lite då och då så att de inte bränns men ändå får en knaprig yta. När du börjar skönja lite stekyta på potatisarna så häller du i de bruna senapsfröna i stekpannan och steker tills potatisen blivit lagom mjuk och knapriga, du kan behöva fylla på med en klick ghee om det ser torrt ut. Häll upp potatisarna i en skål, salta lite lätt med örtsalt och låt svalna. Skölj ur stekpannan med varmt vatten och diska den lite lätt med en diskborste och ställ den åter på den heta plattan. Klicka i en rejäl klick ghee och lägg i blomkålen, den malda och hela spiskumminen. Rör runt blomkålen så att den inte blir alltför bränd men ändå får lite yta här och där, du kan behöver klicka i en klick extra ghee. När du tycker att den verkar vara klar och den kan gott vara lite knaprig saltar du lite lätt och häller dem i skålen med potatisarna. Servera denna pytt tillsammans med spenatyoghurt.
Spenatyoghurt: Häll 0,5 dl yoghurt i en bunke och stavmixa den med en näve spenat och lite örtsalt. Blanda därefter i resten av yoghurten och blanda om.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
- Hjälp, jag har glömt att gödsla!Glömt att gödsla? Ingen fara – det är inte för sent att rädda skörden! Här får du tips på hur du kan tillföra näring i efterhand och ge dina växter ny kraft att… Läs mer: Hjälp, jag har glömt att gödsla!
- Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsongDet låter nästan för bra för att vara sant – men det fungerar. Genom att serieodla grönsaker kan du få två eller till och med tre skördar på samma plats under en och… Läs mer: Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsong
- Så får du stora rabarberplantorAtt kunna skörda mycket rabarber från maffiga plantor är något som många odlare hoppas på. Men inte sällan hör vi om människor som tagit över en trädgård med gamla rabarberplantor och blivit besvikna… Läs mer: Så får du stora rabarberplantor
- Fixa en köksträdgård till semesternFör många är den ultimata sommarkänslan att kunna njuta av egenodlade grönsaker. Men vad gör man om man inte kommit igång med odlingen än – är det för sent? Absolut inte! Här kommer… Läs mer: Fixa en köksträdgård till semestern
- Så får vi läckra och stora sallatsplantorVill du odla sallat som blir riktigt stor, frodig och smakrik? Det handlar inte bara om att så fröna – utan också om hur du planterar plantorna. Vi delar med oss av enkla… Läs mer: Så får vi läckra och stora sallatsplantor
- Spenatpaj med röd pesto-cremeDet här är en underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme och en god sallad gör pajen till en festmåltid man inte vill eller kan sluta att… Läs mer: Spenatpaj med röd pesto-creme
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar