När grillsäsongen kommit igång önskar barnen ofta hamburgare (veggo). Det har blivit mer regel än undantag att slänga ihop en egen hamburgerdressing med egeninlagd gurka och hemodlad rödlök. Man kan lätt ändra i receptet efter vilken smak man gillar mest. Kanske är det majonnäsen som är favvosmaken, ketchupen eller kanske rödlöken. Prova dig fram.
Ingredienser
- 1 msk finhackad röd lök
- 2 msk finhackad inlagd gurka
- 1 msk majonnäs
- 1 tsk senap
- 1-2 msk ketchup
- 2 dl crème fraiche eller gräddfil
- salt och peppar
Gör så här: Blanda lök, gurka, majonnäs, senap och ketchup väl. Blanda sedan med crème fraiche och smaka av med salt och nymalen peppar. En hamburgerdressing brukar bli allra godast om den får stå en stund i kylskåpet innan servering.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Tack för receptet, verkligen. Blev inspirerad att laga burgare ikväll och testade denna dressingen, så enkel och så god! Denna blir ett recept att skriva av till receptboken. Mums!
Så roligt att höra!
Vår favoritdressing: nyslagen majonäs, hemlagad bostongurka på slanggurkor vi inte hann äta, och fermenterad chilisås på alla chili och vitlökar som”blev över” när växthuset skulle tömmas för säsongen! Blanda och njut!