Grönkålssoppa

Grönkål under snön hos Farbror Grön

Vilken lyx tänker jag, att mitt i staden kunna gå ut och skörda sin egen grönkål i decembersolen. Men det är verkligen inte omöjligt för fler människor att börja odla i staden. Lite vilja, någon plats,  några grannar och en intresserad hyresvärd. Titta in här för att se våra odlingar under det år som gått och klicka in här för se vad vår hyresvärd MimerAb har hjälpt oss att åstakomma. Har du några funderingar på att börja odla i staden men känner dig lite villrådig? Maila dina frågor så ska vi försöka hjälpa dig att besvara dem.

Ingredienser:
500 g färsk grönkål
1 gul lök
2 dl grädde
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
vetemjöl till redning
nymortlad svartpeppar
salt efter smak
smör och rapsolja

Gör så här: Strimla grönkålen fint och fräs i smör och rapsolja. När den stekts ett tag och förlorad spänst och blivit sladdrig så tillsätt 2 matskedar vetemjöl och rör om. Tillsätt därefter vatten, grädde, salt, peppar och buljong, låt småkoka i 20-30 min. Stavmixa till vad du tycker är en lagom konsistens. För att verkligen få fram den goda grönkålssmaken så passar den här soppan alldeles utmärkt att göra en dag innan man ska äta den. Den mustar verkligen till sig. Servera soppan med ett gott bröd.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

3 svar till ”Grönkålssoppa”

  1. tack för receptet, det blev supergott!
    gillar verkligen din blogg, den är inspirerande utan att vara stressande!

  2. Javisst är den såå god i all sin enkelhet. Jag blir förvånad varje gång jag lagat den, att den är så mustig och fin. Vilket fint omdöme. Kul att vi kan inspirera:)

  3. Min mormor gjorde alltid grönkålssoppa… Tack för receptet! Ska testa och bjuda mormors barn på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *