Grönkålspesto

Grönkålspesto

Vi odlar alltid grönkål och älskar den i vår matlagning. Hos oss återfinns den ofta i soppa, sallad eller som här i en smakrik grönkålspesto på ett gott bröd. Det visade sig härom sistens att röran passar oerhört bra ihop med surkål.

Ingredienser

3-4 vitlöksklyftor
1 dl solrosfrön
4 dl grovt hackad grönkål
ev lite färsk basilika för smakens skull
3 dl riven ost (lagrad)
1-2 dl rapsolja
Salt
Gärna en pressad citron

Gör så här: Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg. Grovhacka vitlöken och mixa tillsammans med grönkål och olja till lagom konsistens. Smaka av med salt och pressad citron.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *