Föreläsningar och föredrag 2017Nu rullar det på med bokningar inför 2017 och jag dyker upp lite varstans under nästa år.
Det är en hel del projekt under 2017 som står i startgroparna så om du vill vara säker på att få mig är det bäst om du hör av dig redan innan jul.

Vill du ha besök till din kommun, bibliotek,  trädgårdsförening, skola, trädgårdsutbildning, hyres- eller bostadsförening. Kanske vill du komma igång med ett projekt och behöver handledning, planerar ett event, behöver idéer, vill bli inspirerad, få en kunskapsboost eller en heldag med odling, provsmak och kanske syrning?

Maila till: johannes@farbrorgron.se eller ring 073-360 58 59

Under V 14 kommer Theres och jag att befinna oss på trädgårdsmässan i Älvsjö ”Nordiska Trädgårdar” och bygga balkong, då är vi helt upptagna men ni är jättevälkomna att komma förbi.

Lite kort om mig:

Jag och Theres driver bloggen farbrorgron.se, facebookgruppen Farbror Grön och Instagramkontot med samma namn. Vi odlar ätbara växter överallt, i staden, på landet, inomhus, utomhus, i källare och på ett tak, själva och tillsammans med andra. Grönsakerna vi odlar, väljs med omsorg – vi vill ha delikata ingredienser till våra gröna middagar.

Allt startade i den igenvuxna trädgården som jag tog över när jag var nitton, 25 år sedan. Efter några spadtag blev jag fast och har inte efter de kunnat sluta. De senaste 5 åren har jag byggt upp och utvecklat ett flertal stadsodlingar i centrala Västerås samtidigt som jag fortsätter odla i min första trädgård. Genom åren har jag dragit upp mängder av plantor, förökat växter, arbetat med jordförbättring, komposterat och experimenterat mig fram för att få de mest tillfredställande skördar under så lång tid som möjligt.  

Under våren 2015 lanserades Alla fingrar gröna, vår odlingshandbok för 31 ätbara grödor, LUX Förlag.

Populära föreläsningsteman:

Odla hela året
Varför begränsa odlandet bara till vår och sommar, när året har två årstider till
som kan grönska? I föreläsningen Odla hela året berättar jag hur man kan tänja på
gränserna och odla ätbart under så lång tid som möjligt, hur man kan utnyttja plats för
att få flerskördar på liten yta, hur fönsterbrädan kan ge grönt då utomhusklimatet
inte kan. Därtill ger jag läckra tips på vad man kan göra med sin skörd.
Odla där du är
Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla! I föreläsningen Odla där du är
berättar jag hur du enkelt kan odla goda grönsaker i dina fönster, på din balkong,
takterrass, pallkrage, växthus eller friland. Jag varvar praktiska odlingstips med sortrekommendationer och gröna recept.

Fler förslag på ingångar

Odla för smak – Vad gör man med sin skörd
Stadsodling – hur kommer man igång 
Stadsodling – Att praktisera hållbar utveckling
Stadsodling – Vad händer i en stad där människor börjar att odla
Odlandets grunder
Vad gör man med skörden
Odla med naturen
Workshops:
Odla med barn och pedagoger
Odlandets grunder
Syra dina grödor, hålls under sensommar och höst

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *