Föreläsning med Farbror Grön

 

 

Jag har odlat i över 20 år. Drivkraften är att odla fram smakrika ingredienser att leka med i köket. Genom åren har jag odlat en mängd olika grödor och låtit dem växa på helt skilda platser. Jag berättar gärna om mina erfarenheter och delar med mig av både misslyckanden och framgångsfaktorer.

Ibland hjälper jag bostadsbolag och kommuner att utveckla stadsodlande, ibland besöker jag trädgårdsföreningar och olika företag för att inspirera, ibland odlar jag med pedagoger i olika skolor och i projekt, ibland föreläser jag på olika trädgårdsutbildningar och håller kurser och ibland dyker jag upp på mässor och andra evenemang.

Att skräddarsy föreläsningen eller workshop har blivit ett av mina signum. Jag talar om allt från hur man bygger jordar, chiliodling, stadsodling, självhushållning till vegetarisk kosthållning. I år har det visat sig att de flesta förfrågningarna kommit att handla om dessa två områden: Odla hela året och Odla där du är.

 

Varför begränsa odlandet bara till vår och sommar, när året har två årstider till
som kan grönska? I föreläsningen Odla hela året berättar jag hur man kan tänja på
gränserna och odla ätbart under så lång tid som möjligt, hur man kan utnyttja plats för
att få flerskördar på liten yta, hur fönsterbrädan kan ge grönt då utomhusklimatet
inte kan. Därtill ger jag läckra tips på vad man kan göra med sin skörd.

 

___

 

Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla! I föreläsningen Odla där du är
berättar jag hur du enkelt kan odla goda grönsaker i dina fönster, på din balkong,
takterrass, pallkrage, växthus eller friland. Jag varvar praktiska odlingstips med sortrekommendationer och gröna recept.
 
Våren 2015 kom jag och Theres Lundén ut med vår bok Alla fingrar gröna – en handbok i konsten att odla sin egen mat. Finns att beställa HÄR eller att provläsa HÄR.
Är du intresserad av att boka mig för föredrag eller workshop, kontakta mig på Johannesw71@hotmail.com
Med alla fingrar gröna/ Johannes

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *