Erbjudande från OPEROSE – arbetskläder för kvinnor som också passar för män!

Det är inte ovanligt att jag så här års har på mig arbetsbyxor oftare än ”vanliga” byxor. För mig är det viktigt att de är sköna, okomplicerade och snygga. De senaste fem åren har jag levt i mina OPEROSE-byxor och de blir bara skönare och snyggare med tiden. Det här är ett samarbete med företaget OPEROSE som gör arbetskläder för kvinnor, men jag som är man älskar dem också. Fram till den 10 juni 2022 får du 10% rabatt på alla OPEROSE egna produkter om du använder koden FG2206 när du handlar. Hoppas du blir lika nöjd som vi med deras kläder!

Det var under en trädgårdsmässa 2017 jag upptäckte dessa arbetsbyxor från OPEROSE. Både färg, funktioner och det kraftiga tyget attraherade mig och jag frågade om de hade någon modell för män. ”Nej, men du kan ju testa några av de större storlekarna och se om de fungerar för dig”. Sagt och gjort, jag klev in i provhytten och prövade ett par storlekar. Det visade sig att storlek 48 satt fantastiskt bra på mina 191 cm och 95 kg. Det var fem år sedan jag köpte mina första par och jag använder fortfarande samma par. Med tiden har jag kompletterat med ett par till, totalt har jag tre AVA byxor och ett par shorts av modellen ANN. På översta bilden har jag på mig långbyxan AVA i färgen grön.

Kvinnor för kvinnor

OPEROSE arbetskläder är gjorda av kvinnor för kvinnor. De är alltså inte kopierade manskläder som färgats med någon kulört färg för att ”passa” kvinnor. Det här är genuina kläder som tål att användas och som sitter bra! Deras arbetsbyxor har en hög midja, speciellt i ryggen så att man inte kyler sig när man går ner i marknivå och krälar runt i rabatter och land. De har strechbara partier som gör att det inte tar stopp när man gör lite konstiga rörelser, vilket inte är helt ovanligt för oss odlare att vi gör. Theres har på bilderna ovanför på sig arbetsbyxan AVA i färgen vinröd. och hennes ficka är också den vinröd och modellen på fickan heter LEA.

Bomull och stretch

Det kraftigare tyget som inte är i stretch är i 100% bomull, något jag uppskattar då jag kan tycka att arbetsbyxor helt igenom i syntetmaterial kan bli lite kalla och trista. Naturmaterial åldras dessutom vackrare. Partierna med stretch sitter däremot där de ska och gör det möjligt att placera sig i alla omöjliga och möjliga ställningar utan att byxorna håller en tillbaka, något jag kan störa mig på med andra byxor som är stumma och bromsar mina långa ben och stora kliv.

Det finns möjlighet att sätta på knäskydden TEA på knäna och extrafickor både i byxornas hällor men också i skärp. Så beroende på hur man vill att byxorna ska användas modifierar man dem. På bilderna har jag på min byxan AVA i färgen grön och fickan som syns är den lite större fickan RAKEL.

Extrafickor gör arbetet enklare och säkrare

Personligen är jag ett stort fan av extrafickor som inte sitter fast i byxorna utan som lätt kan tas på och av. Det har även hänt att jag tagit en extraficka till vanliga jeans för att ha telefonen med mig på ett skönare sätt än nedträngd i en trång ficka. Dessa utanpåliggande fickor, LEA och RAKEL lägger sig lätt och ledigt på benet när man rör sig i olika positioner och det är en riktigt bra egenskap när man har allsköns material i dem som både kan nypa och sticka en om man har otur.

Under flera år har jag använt mig av de lite mindre fickorna oftast två stycken men har i år kompletterat med den lite större fickan RAKEl i färgen petrol. Dessa två fickor kompletterar varandra riktigt bra och jag har fått upp sekatören i den stora fickan istället för att ha den i benfickan där den skaver. Även ett gäng fröpåsar, etiketter, hemnycklarna och ibland en flaska vatten får plats i denna ficka. På bilderna har jag på mig byxan AVA i färgen grön och kortbyxan ANN i färgen petroleum.

Kikar du in på deras sida Byxtillbehör kan du finna flera detaljer att komplettera dina arbetsbyxor med.

Kortbyxan ANN

Sedan en tid tillbaka finns även byxorna AVA i kortbyxmodell som heter ANN. De satt lika bra på mig i samma storlek som AVA byxorna. Denna sommar ska jag använda kortbyxorna för första gången och premiärkvällen i dem kändes riktigt bra. Kanske var de tom lite farligt sköna så att man börjar gilla dem mer än vanliga kortbyxor. Samma material och snygga färger och lika lätt att hänga på sig lösa fickor som på långbyxorna.

De arbetsbyxor vi använder ( hittills) och som är på bilden ovanför är av modellen AVA och finns i dessa tre färger. Petrolvinröd och grön. Du kan även finna andra slags byxor, byxor som passar när man är gravid, samt skorförkläden,  knäskydd och olika överdelar . Byxorna finns i mängder av utföranden som passar alla möjliga slags kroppar.

Det här är ett samarbete med företaget OPEROSE som gör arbetskläder för kvinnor men som också passar för män, det är jag ett levande exempel på. Fram till den 10 juni 2022 får du 10% rabatt på alla OPEROSE egna produkter om du använder koden FG2206 när du handlar. Hoppas du blir lika nöjd som vi med deras kläder!

Jag använder även byxan AVA när jag jobbar i skogen:Vi renoverar en timmerstuga – virkesberedning

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *