Från början var detta en rätt med kyckling som fröken Oberst bjöd mig på otaliga gånger. Det passar som fredagsmys, picknickmat, kvällsvickning och även istället för nattmacka de där gångerna då jag kom insläntrandes efter en sen utekväll. Nu förändras de från gång till gång när jag gör dem till min egen familj. Jag tar lite vad jag har hemma men med quorn som huvudingrediens.
Ingredienser
1 påse quornbitar
2-3 dl crème fraiche
Tacokrydda eller spiskummin och koriander
1 röd paprika eller en bit zucchini
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
Lite sambal oelek, chili eller chipotle
½ grönsaksbuljongtärning
Örtsalt
Riven ost
Soft tortilla bread medium sizeGräddfil
tomatsalsa eller tacosås
Gör så här: Finhacka lök och fräs tillsammans med hackad paprika i en stekpanna. Lägg i tinade quornbitar och pressa i en vitlöksklyfta. Krydda med färdig tacokryddblandning eller med spiskummin och koriander. Ta en liten klick sambal oelek eller chili för att få lite sting. Smula över buljongen och häll i crème fraichen i pannan och låt det koka ihop. Det ska bli ganska stabbigt, om inte, så red med lite Maizena. Fördela röran i tortillabröden och rulla ihop. Lägg i en ugnsform och gratinera med riven ost tills osten börjar få färg. Servera med en grönsallad, en klick gräddfil och lite tomatsalsa.
Lämna ett svar