En mustig currytofugryta med kokosmjölk, broccoli, sötpotatis och umamibuljong. Här serverad med kokt korn och belugalinser samt rostade sesamfrön. Måltiden räcker till 2 vuxna och 2 barn som inte gått in i tonårsperioden.
Ingredienser
1 paket tofu
1 buljongtärning
1 burk kokosmjölk
1 liten sötpotatis
1 broccolibukett
1-2 msk currypulver
Några stänk Japansk soja
2 msk chilisås
Örtsalt för smaksättning
Rostade sesamfrön att efterkrydda med.
Korn och belugalinser som tillbehör
Gör så här: Skala sötpotatisen och dela den i fyra bitar på längden och skär upp den i i 2-3 mm tjocka bitar. Skär loss alla broccolibuketterna och dela de största, skiva upp broccolistocken i 0,5 cm tjocka skivor. Häll ner kokosmjölken i en kastrull och lägg i sötpotatisen, broccolin, buljongen, curryn och chilisåsen. Låt allt koka under omrörning på medelvärme i ca 10 min. Skär tofublocket i lagom stora bitar och lägg ner i grytan och låt alla ingredienser småputtra i 2-3 min. Servera grytan till ris eller något annat gott t ex matkorn och belugalinser.
Rosta sesamfrön. Sätt en gjutjärnsstekpanna på högsta värmen på spisen och lägg ner 1-2 dl sesamfrön i pannan. Rör konstant runt bland sesamfröna med en träslev tills de har fått en mörkare yta och häll upp dem i en skål och låt svalna.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar