Chili från frö till omplantering 1

Det räcker bra med en skrivbordslampa och en lågenergilampa på 2700K ovanför frösådderna. Så här driver vi upp i princip alla våra frösådder och med en värmematta under miniväxthuset.

Plantorna är fortfarande ganska små när vi planterar om den för första gången. Oftast blir det 4 omplanteringar av chiliplantorna innan det är dags för dem att planteras i sin finala kruka eller i en
Earthbox, en odlingslåda på 65 liter med 10 liters vattenmagasin. Efter omplantering 1 hamnar alla våra chiliplantor under T5 rören för att slutligen transporteras ner till odlingskällarna och växa under vanliga lysrör till början av maj -mitten av juni.

 Efter ca 10 dagar under T5 rören ser det så här frodigt ut.

Enklast att se när det är dags att plantera om en chiliplanta är att vända upp och ned på den och ta loss krukan. Den här har många rötter och kan planteras om redan nu men vi väntar oftast tills det blir fler rötter och att de växt genom i alla fall hälften av jorden.

Favoritodlingsbehållaren. Frukt och grönsaksaskar. De fungerar till allt från chili till majs och kål. De är gratis, håller ett par år och tar oftast mindre plats än en hel pluggboxmodul. För oss som serieodlar är de dessutom smidiga att så i lite då och då.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *