Din varukorg är för närvarande tom!
Caesarsallad med halloumi

Sedan ett halvår tillbaka har vår son ansvarat för vegetarisk Caesarsallad och utvecklat den utifrån sina smaklökar. Här delar vi hans recept till er.
Det är inte alltid så att ens barn gör samma grejer som en själv och vill leka i samma kreativa rum. Men matlagning och äta är något stort och positivt i vår familj och något även jag vuxit upp med och utvecklat sedan barnsben. Så det verkar flytta in i nästa generation också. Kan man laga mat och baka, ja då kan man förgylla livets stunder med råge. Här bakar ungarna kladdkakor, går upp extra tidigt för att grädda kalljästa bröd, kokar tomatsås, lagar pizza, tillverkar egen marshmallows och preparerar och rullar sina makirullar när vi gör sushi. Vi delar matintresse och fascination över smaker och det är en av trådarna som binder ihop och utvecklar vår familj. Receptet på salladen och dressingen har vår son skrivit.
Ingredienser till 4 portioner
Caesarsallad
- 2 st halloumi-ostar
- Ett gäng salladsblad i mindre bitar, det du har i landen eller har hemma
- Riven parmesan, lite efter tycke och smak.
- Brödkrutonger är gott i men det funkar även utan
- Ibland kan det vara gott med ett gäng små tomatklyftor i salladen eller körsbärstomater
- Även stora gurkbitar och några smakliga oliver kan vara gott i
Gör så här: Stek halloumiostarna hela i en stekpanna på mer än medelvärme men inte på högsta. Stek dem så att de får yta, men inte blir brända, på alla sex sidor och tills de mjuknar. Finfördela sallatsbladen i 4 djupa skålar, var generös. Lägg i krutonger, ev tomatklyftor, gurkbitar och oliver och hyvla parmesan ovanpå i små snygga bitar/skivor. Toppa med Ceasar-dressingen ovanpå skapelsen, var generös.
Dressing
- 1 ägg
- 2 dl olivolja
- 50g riven ost / parmesan eller Gran padano eller liknande ostar
- 2 msk citron-juice
- En nypa salt
- lite peppar
Gör så här: lägg ner äggen, den rivna osten och citronjuicen i en bunke. Mixa sedan ihop det till en kräm. Sedan häller man ner oljan med en tunn stråle. Om såsen blir för fast kan man hälla i lite vatten och blanda. Till sist häll ner kryddorna sedan är dressingen färdig! Ringa över salladen.
Smaklig måltid / Moses och Johannes
Våra senaste inlägg
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
- Hjälp, jag har glömt att gödsla!Glömt att gödsla? Ingen fara – det är inte för sent att rädda skörden! Här får du tips på hur du kan tillföra näring i efterhand och ge dina växter ny kraft att… Läs mer: Hjälp, jag har glömt att gödsla!
- Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsongDet låter nästan för bra för att vara sant – men det fungerar. Genom att serieodla grönsaker kan du få två eller till och med tre skördar på samma plats under en och… Läs mer: Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsong
- Så får du stora rabarberplantorAtt kunna skörda mycket rabarber från maffiga plantor är något som många odlare hoppas på. Men inte sällan hör vi om människor som tagit över en trädgård med gamla rabarberplantor och blivit besvikna… Läs mer: Så får du stora rabarberplantor
- Fixa en köksträdgård till semesternFör många är den ultimata sommarkänslan att kunna njuta av egenodlade grönsaker. Men vad gör man om man inte kommit igång med odlingen än – är det för sent? Absolut inte! Här kommer… Läs mer: Fixa en köksträdgård till semestern
- Så får vi läckra och stora sallatsplantorVill du odla sallat som blir riktigt stor, frodig och smakrik? Det handlar inte bara om att så fröna – utan också om hur du planterar plantorna. Vi delar med oss av enkla… Läs mer: Så får vi läckra och stora sallatsplantor
- Spenatpaj med röd pesto-cremeDet här är en underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme och en god sallad gör pajen till en festmåltid man inte vill eller kan sluta att… Läs mer: Spenatpaj med röd pesto-creme
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
5 svar till ”Caesarsallad med halloumi”
Vill verkligen pröva! Låter så gott!👏👏👏🥗
Det låter supergott. Vill pröva. 👍👏😋
Hur blev det? 🙂
Johannes
Hej, låter verkligen fantastiskt. Eftersom jag inte själv äter djur undrar jag över parmesanen. Innehåller denna löpe eller finns det någon annan variant? Tack på förhand 🙂
Vi vet inte, det finns ett sånt brett sortiment där ute i handeln så det torde inte vara svårt att finna alternativ.
Johannes
Lämna ett svar