Bönsallad

Bönsallad

Kokta bönor med en vitlöksvinägrett är en delikatess. Receptet kan tillämpas på brytbönor, men vi gör salladen på egenodlade störbönor av sorten Blauhilde.

Ingredienser
Brytbönor
1 vitlöksklyfta
ev gul, röd eller silverlök
ljus vinäger
olivolja
örtsalt

Gör så här: Koka bönorna i 10 minuter i saltat vatten. Gör under tiden vinägretten. Blanda pressad vitlöksklyfta och ev finhackad lök med en del vinäger och två delar olja och örtsalt. Häll av vattnet från de kokta bönorna och slå över vinägretten. Servera gärna bönorna medan de är varma.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *