Bönsallad

Bönsallad

Kokta bönor med en vitlöksvinägrett är en delikatess. Receptet kan tillämpas på brytbönor, men vi gör salladen på egenodlade störbönor av sorten Blauhilde.

Ingredienser
Brytbönor
1 vitlöksklyfta
ev gul, röd eller silverlök
ljus vinäger
olivolja
örtsalt

Gör så här: Koka bönorna i 10 minuter i saltat vatten. Gör under tiden vinägretten. Blanda pressad vitlöksklyfta och ev finhackad lök med en del vinäger och två delar olja och örtsalt. Häll av vattnet från de kokta bönorna och slå över vinägretten. Servera gärna bönorna medan de är varma.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

September

Oktober

November ( Norrbottenturné)

December

Februari

Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.

Hoppas vi ses!

Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *