Din varukorg är för närvarande tom!
Blir vi Årets marknadsförare?
Hurra! Vi har blivit nominerade till Årets marknadsförare i Västerås. Den 12 mars avgörs tävlingen som kallas Guldstänk.
I mitten av januari fick vi vetskapen om att vi blivit nominerade till den ärofyllda utmärkelsen Årets Markandsförare i Västerås. Tävlingen heter Guldstänk och i år är det 17:de gången som tävlingen genomförs i Västerås.
Näringslivsgalan Guldstänk är Västerås största nätverksträff där syftet är att hylla det företagsamma Västerås. Utmärkelserna delas ut för att inspirera och motivera samt premiera företagsamma företagare och organisationer som utvecklar sina verksamheter och förverkligar sina visioner i Västerås.
Det låter verkligen spännande. Vi är egentligen inga tävlingsmänniskor, men nu när vi väl är med i en tävling är det ju väldigt roligt att gå all in.
Hur har det gått till?
Tävlingen är indelad i sex olika kategorier: årets företagare, årets innovatör, årets exportföretag, årets nystartare, årets hållbarhetspris och årets marknadsförare, varje kategori med särskild jury. I inledningsskedet får allmänheten skicka in sina förslag på företag och organisationer och utifrån dessa tar sig juryn an förslagen och lägger ibland till några egna förslag till listan. Därefter nominerar varje jury tre företag.
Nomineringskväll
I onsdags var vi och alla andra nominerade i alla kategorier, inbjudna till nomineringskväll i Hahrska Palatzet. Alla företag fick presentera sig. Vilka fantastiska företag det finns, som man aldrig har hört talas om!?! Bara att lyssna på alla var så spännande. Vi kände oss lite malplacerade bland alla ingenjörer och tekniker, så det var väldigt roligt att mitt i allt tekniskt få berätta om odling, grönsaker och mat.
Farbror Grön började som en blogg för att inspirera hemmaodlare och växte till en nationell influencer. Fokus är hållbarhet och att alla ska våga känna på lyckan i att odla sin egen mat. I samma takt som odlandet har växt från hemmet till takterassen och källaren, har bloggen blivit till podd, sociala medier och prisade böcker. Odlingsintresset bara fortsätter växa och snart har vi alla fingrar gröna.
Allmänheten får rösta
Fram till den 24 februari kommer allmänheten kunna rösta på sina favoriter och vi hoppas såklart att ni är många som vill rösta på just oss. Under denna period kommer vi att få gå på kickoff och lära oss mer om hur vi kan sprida detta med Guldstänk och få människor att rösta på Farbror Grön. Vi kommer att bli både fotograferade och filmade. Efter 24 februari räknas rösterna och juryn tycker till.
Galakvällen
Biljetterna till den stora galakvällen på konserthuset är sedan länge slutsålda. Där ska alltså vi, oavsett om vi är vinnare eller ej, medverka. Förutom prisutdelning blir det middag och dans. Klädkod är mörk kostym, inga jordiga jobbarbyxor och stövlar med andra ord.
Vi kommer självklart hålla er uppdaterade kring det mesta som händer i och med Guldstänk, håll koll på facebook och Instagram. Och om ni vill lägga en röst på oss, blir vi oerhört glada.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Fixa en köksträdgård till semesternFör många är den ultimata sommarkänslan att kunna njuta av egenodlade grönsaker. Men vad gör man om man inte kommit igång med odlingen än – är det för sent? Absolut inte! Här kommer… Läs mer: Fixa en köksträdgård till semestern
- Så får vi läckra och stora sallatsplantorVill du odla sallat som blir riktigt stor, frodig och smakrik? Det handlar inte bara om att så fröna – utan också om hur du planterar plantorna. Vi delar med oss av enkla… Läs mer: Så får vi läckra och stora sallatsplantor
- Spenatpaj med röd pesto-cremeDet här är en underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme och en god sallad gör pajen till en festmåltid man inte vill eller kan sluta att… Läs mer: Spenatpaj med röd pesto-creme
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
- Dags för serieodling – fyll på med fler frön!Nu är det dags för serieodling och att så framtidens skördar. När vi har sått, planterat om och planterat ut allt, då är det faktiskt dags att börja tänka framåt – och på… Läs mer: Dags för serieodling – fyll på med fler frön!
- Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!Nu är höstens och vinterns kurser öppna för bokning! Välkommen in i vår gröna, sköna värld – en värld där odling får vara fri från regler, krav och prestation. Här får du istället… Läs mer: Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!
- Skörda spenat – så här gör viNu växer spenaten snabbt, och det är hög tid att börja skörda hos oss. Här berättar vi hur vi brukar skörda spenat – både vad vi lärt oss genom åren och våra bästa… Läs mer: Skörda spenat – så här gör vi
- Gödsla vid utplanteringen med pyralidfritt gödselDe senaste åren har det varit lite klurigt att hitta bra och giftfria gödsel i handeln. I ett samarbete med Tergent provar vi nu deras KRAV-märkta gödsel GrönTrädgård Allgödsel – ett gödsel som… Läs mer: Gödsla vid utplanteringen med pyralidfritt gödsel
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar