Att göra vildjäst

Det här receptet på vildjäst hittade jag på bloggen ”Det gröna skafferiet” Kanske känner ni till den? Den vann stora matbloggspriset iår 2012 och är en fantastiskt inspirerande blogg för alla oss som trivs att stå i köket och experimentera.
Ingredienser
1 dl russin
2 msk socker
2 msk honung
4 dl vatten

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en glasburk med lock, skruva inte på locket helt och låt den stå i 5-10 dagar i rumstemperatur. Den ska bli bubblig, fräsa och lukta alkohol. Rör om i burken varje dag eller skaka den då och då. När vildjästen är klar så håller den flera månader i kylen. Vi hade lite svårt att få igång den och så bildades det ett mögellock efter ett par dagar. Vi tog bort möglet och lät burken bo på den ljumma eftervärmen på spisplattorna efter matlagningen. Det kickade igång processen och det började att fräsa och puttra.

 

 

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *