Glöggmys på första advent. Vi har gjort vår egen glögg på granatäppeljuice och äppeljuice. Det här blir en kryddig och ganska torr alkoholfriglögg som kan njutas av hela familjen. Vill man ha den sötare så går det bra att eftersöta den med honung eller kokossocker.
Ingredienser
600 ml granatäppeljuice eller så använder du bara äppeljuice eller äppelmust
10 kryddnejlikor
1 dl russin ( ger en lagom sötma tycker vi)
1 kanelstång
1-2 tsk kardemummafrön eller hela kapslar
1 pomeransskal
Eventuellt något att spetsa drycken med tex congac, eller något du råkar ha hemma.
Gör så här: Blanda alla ingredienser och koka upp glöggen. Ta av kastrullen från plattan och låt stå i 10-30 min. Koka upp igen, sila av och njut.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar