Brysselkål med belugalinser

Brysselkål belugalinser Farbror Grön

Att kunna gå ut i trädgården och skörda brysselkål i mars är magiskt. Här är de lätt kokta i saltat vatten och blandade med belugalinser och en vinägrett. Ett perfekt tillbehör till en måltid när ljuset kommer åter.

Ingredienser

4 dl belugalinser, kokta
10-20 brysselkålshuvuden
3 msk äppelcidervinäger
1-2 tsk örtsalt
1 dl Kalamataolivolja
Eventuellt 1 msk dijonsenap

Gör så här: Koka brysselkålshuvudena i lätt saltat vatten. Blanda dem med ca 4 dl kokta belugalinser. Blanda oljan, vinägern, örtsaltet och ev dijonsenapen och slå över vinägretten över de varma ingredienserna.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *