Frästa paprikor och tomater i vitlök

Frästa paprikor i vitlök

I vår familj har det blivit viktigt med ett såsig tillbehör till varje maträtt. Ofta blir det kalla gräddfils- eller yoghurtsåser eller så blir det någon varm grädd- eller kokosmjölkssås. Ibland tröttnar man på de traditionella såserna och då kan en enkel ratatouilleliknande röra bryta av. Dessa frästa paprikor blir ett jättegott tillbehör till grillad mat eller till den goda bulgursalladen med halloumi.

Ingredienser

1 röd paprika
1 grön paprika
3 medelstora tomater
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
olja till stekning

Gör så här: Skär paprika och tomat i bitar. Vi brukar skära tomaterna i klyftor och sedan delar vi varje klyfta i två delar. Vitlöken till ratatouillen grovhackas. Börja med att fräsa paprikan i olja på ganska hög värme så att de näst inte till blir brända. Rör med stekspade ofta så det inte blir kolbitar av paprikan. När paprikan fått färg tillsätter man tomat och vitlök och kryddor. Rör då och då. Vi tycker om att även tomaten får lite färg. När tomat och paprika fått fin färg kan man hälla röran i en skål.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *