I vår familj har det blivit viktigt med ett såsig tillbehör till varje maträtt. Ofta blir det kalla gräddfils- eller yoghurtsåser eller så blir det någon varm grädd- eller kokosmjölkssås. Ibland tröttnar man på de traditionella såserna och då kan en enkel ratatouilleliknande röra bryta av. Dessa frästa paprikor blir ett jättegott tillbehör till grillad mat eller till den goda bulgursalladen med halloumi.
Ingredienser
1 röd paprika
1 grön paprika
3 medelstora tomater
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
olja till stekning
Gör så här: Skär paprika och tomat i bitar. Vi brukar skära tomaterna i klyftor och sedan delar vi varje klyfta i två delar. Vitlöken till ratatouillen grovhackas. Börja med att fräsa paprikan i olja på ganska hög värme så att de näst inte till blir brända. Rör med stekspade ofta så det inte blir kolbitar av paprikan. När paprikan fått färg tillsätter man tomat och vitlök och kryddor. Rör då och då. Vi tycker om att även tomaten får lite färg. När tomat och paprika fått fin färg kan man hälla röran i en skål.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar