Vad gör man med all rabarber, när man redan gjort ett antal pajer i olika varianter?Självklart brukar vi göra en omgång rabarbersaft. Vi tycker bäst om när det är citron i och här kommer vårt bästa recept.
Ingredienser
4 kg rabarber skurna i små bitar
3 l vatten
3 Citroner, saften av dem
2 kg socker
1 tsk citroncyra(kan uteslutas)
atamon
Gör så här: Koka upp vattnet och lägg ner rabarberbitarna i
det kokande vattnet. Koka upp tills alla bitar börjat bli mjuka och är på väg
att upplösas. Skopa eller häll rabarberkoket i en silduk och låt droppa av i ca
30 min. Koka upp den avrunna saften med socker, citronsaft och citronsyra.
Tillsätt atamon låt svalna en aning, tappa upp på atamonsköljda flaskor. Dekorera isbitarna med syrénblommor.
Tips!
Ifall man vill ha en starkare rabarbersaft och tänker att man ska tillsätta mer socker för att få den dryg, så försvinner en del av den härliga diffusa rabarberaromen bakom det väldigt söta och du får en saft som kanske är drygare men som inte har lika mycket smak som man önskar.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar