Din varukorg är för närvarande tom!
Den gröna gåvan

Välkommen till en grön helg på Färna Herrgård. En grön gåva till någon du tycker om, kanske dig själv. På Färna är både miljön och maten fantastisk och tillsammans med odlandet blir helgen till en sinnlig oas kantad av kunskap och nya odlingsmöten. I år dyker vi ner på djupet i att odla hela året och att odla där man är. Vi varvar teori med praktiska moment både ute och inne. Varmt välkomna att spendera denna helg tillsammans med oss och en mängd andra odlingsintresserade medmänniskor.
Kursen hålls den 16 – 17 mars och är öppen för alla som är odlingsintresserade. I priset ingår fika, lunch, tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs med Farbror Grön.
”Kursen var jättetrevlig. Det sociala hänget var minst lika bra som själva kursen. Diskussionerna i poolen och kring matborden kommer att leva länge i minnet.”

Kursens innehåll
Odlingens fem faktorer
För att lyckas med odling behöver man känna till odlingens fem faktorer. Under den första dagen kommer vi gå på djupet kring dessa faktorer så att du i ditt eget odlande kan planera för dina kommande odlingar och få till det allra bästa odlingsresultatet.
Odla hela året / odla där du är
Vi odlar grönsaker året om och låter grödorna avlösa varandra i odlingen, sk serieodling. Vi berättar hur det går till rent praktiskt hos oss och lär ut våra tekniker för odling, vintersådd, kall vårsådd, inomhusodling mm. För att få till det behöver man veta vilka grödor man kan så vid vilka tidpunkter och när grödorna är skördeklara. En del av kursen kommer att handla om förökning av plantor.
Under de båda dagarna kommer teori att blandas med praktiska övningar. Med dig hem kommer du ha nya odlingsodlingskunskaper, fröer, egen sådd och kanske en planta. Varje moment är full med mängder av tips på hur du kan maximera samt förenkla dittodlande
Hoppas att du vill komma och njuta av en helg fylld med god mat, SPA och odling i massor!
Så här ser dagarna ut
Lördag
10.00 Välkomstfika på Färna Herrgård
10.30 Introduktion och föreläsning
12.00 Afternoon tea med soppa och goda snittar
13.00 Workshop/föreläsning
14.30 Eftermiddagsfika
15.00 Workshop/föreläsning
16.00 Workshopen avslutas och därefter är det egen tid för SPA och relax
19.00 Tre rätters middag i Herrgården (ev alkoholhaltig dryck betalas separat)

Söndag
7.00-9.00 Frukostbuffé i Herrgårdsbyggnaden + utcheckning
9.00 Workshop/föreläsning
10.30 Förmiddagskaffe
11:00 Föreläsning och meditationspass.
13.00 Kursen slutas med kaffe och smörgås

”Tack för ert personliga framförande och tydliga engagemang.
Det ska bli en fröjd att odla detta år!”
När: Lördagen och söndagen den 16 – 17 mars 2019
Var: Färna Herrgård (Karta)
Pris : 3500 sek exl moms / 4375 sek inkl moms.
Bokning: Kursen bokas genom en anmälningsavgift på 1000 kr som sätt in på bankgiro 149-5811 och skriv för- och efternamn på den som ska gå kursen samt ”Färna”. Senast den 20/2 betalas resterande 3375 kr till samma bankgiro-nummer. Det går också bra att betala hela beloppet vid anmälningstillfället. Vid anmälan ska du även fylla i vårt anmälningsformulär.
När anmälningsavgiften kommit in och anmälningsformuläret är ifyllt får du ett bekräftande mail att du antagits till kursen. Mailet skickas manuellt och kan därför dröja någon dag.
Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om avbokning sker. Resterande belopp betalas tillbaka om kursen avbokas 30 dagar innan kursstart eller vid uppvisande av läkarintyg.
För övriga frågor om kursen, maila johannes@farbrorgron.se . Om du vill ge denna odlingskurs som present kan vi ordna med en presentkortsliknande bild att skriva ut. Maila iså fall, så skickas den efter att bokningen är gjord.
Välkomna
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Våra senaste inlägg
- Majs – skörda, lagra och lagaNu i augusti börjar vi skörda vår majs. Det är alltid så spännande att se hur det har gått. Här delar vi med oss av våra bästa tips för skörd, lagring och mattips.… Läs mer: Majs – skörda, lagra och laga
- Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!Vi odlar kål utan nät varje år, och det fungerar alldeles utmärkt. Vi klämmer larver och äggsamlingar, men när angreppen blir för stora använder vi bakteriepreparatet Larvskydd. Det har räddat våra odlingar många… Läs mer: Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!
- Pak choi – skörda, lagra och lagaPak choi är en asiatisk snabbväxande bladgrönsak som kan användas både rå och tillagad. Här får du våra bästa tips för att skörda, lagra och laga denna mångsidiga bladgrönsak. Vi odlar allra helst… Läs mer: Pak choi – skörda, lagra och laga
- Koka kronärtskocka och ät med citronsmörDet mest klassiska att göra med sina nyskördade kronärtskockor är att koka dem med citronjuice och äta med citronsmör. Här berättar vi hur vi gör. Ingredienser: Till citronsmöret: Gör såhär: Klipp bort stjälkarna… Läs mer: Koka kronärtskocka och ät med citronsmör
- Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvaraNu är den största skördetiden här. Vissa grödor behöver skördas så fort de nått sin skördestorlek, för att inte bli övermogna, medan andra mår bättre av att stå kvar i landet eller på… Läs mer: Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvara
- 7 spännande morotsreceptHar du börjat skörda morötter än? Eller har du ett gäng i kylen som du vill använda till något gott? Här kommer våra bästa morotsrecept. Vi älskar morötter och har nästan alltid några… Läs mer: 7 spännande morotsrecept
- Vad gör du med dina tomater?Vet du inte vad du ska göra med dina tomater? Här kommer en artikel med recept på tomatprodukter för dig som gillar att leka länge och väl med dina grödor i köket. Sätt… Läs mer: Vad gör du med dina tomater?
- Vinterns kurser med Farbror GrönNu är höstens och vinterns kurser öppna för bokning! Välkommen in i vår gröna, sköna värld – en värld där odling får vara fri från regler, krav och prestation. Här får du istället… Läs mer: Vinterns kurser med Farbror Grön
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar