Gör ugnsgratinerad bruschetta med egenodlade tomater – supergott

Bruschetta

Med stor tomatskörd gäller det att komma på vad man ska göra med alla tomater. Något som vi verkligen gillar att göra är ugnsgratinerad bruschetta. Vi äter det som tillbehör till en soppa eller som kvällsmys till ett glas vin.

Ingredienser till 3 – 4 personer
  • 2-3 normalstora tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar efter smak
  • torkad eller färsk hackad basilika
  • ev fint riven parmesan
  • brödskivor, gärna Levin eller baguett

Gör så här: Finhacka tomaterna och lägg i en skål. Pressa i vitlöken, häll i olja, salt, peppar och basilika. Låt stå i rumstemperatur en stund. Mosa tomathacket en aning med en gaffel. Skär vitt bröd i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Fördela tomatröran jämnt över bröden. Finns mycket vätska så se till att den också fördelas jämnt. Toppa ev med fint riven parmesan. Grädda i ugnen på 225 grader tills tomaterna fått fin färg. Ugnsgratinerad bruschetta är godast att varm.

Läs även: 7 röda tomatrecept

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Man kan också göra denna tomatblandning och äta som en sidorätt.


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *