En enkel lunch kan vara att äta en lite matigare smörgås. Det här är en toast med fräst paprika och tomat.
Ingredienser
- Brödskivor, gärna av Levain
- Smör att bre med
- Paprika, gul och röd
- Basilika, färsk eller torkad
- Tomat
- Färsk spenat
- Ost, tex prästost
Till serverig: spenat, ärtskott och balcamico.
Gör så här: Skär paprikan och tomaten i bitar. Fräs i lite olja i het panna så att grönsakerna får färg. Bre lite smör och hyvla på några skivor ost på alla brödskivor. Fördela tomater, paprika och färska spenat- och basilikablad (alt torkad basilika) på hälften av brödskivorna och lägg sedan resten av brödskivorna som lock ovanpå. Värm bröden på en grillpanna tills du ser att osten börjar smälta. Se till att vända på toasten minst en gång. Dela varje toast på diagonalen så att de blir triangelformade.
Gör en bädd utav spenat och ärtskott på ett fat och skvätt över lite balcamico. Lägg sedan den varma toasten ovanpå bädden.
Tips!
Byt ut smöret mot grön pesto så blir toasten ännu mer smakrik.
Theres Lundén
Lämna ett svar