Din varukorg är för närvarande tom!
Stekta nudlar med broccoli, vitlöksblast och curryquorn

Vi odlar mycket vitlök och det händer varje år att vi glömt kvar klyftor i jorden som börjar gro nästkommande vår. Dessa skördar vi i maj-juni och njuter som vår primörer. Att klippa den späda blasten i centimeter långa bitar och torka dem, ger en otrolig njutning i matlagning som denna.
Det här är en enkel rätt med stekta nudlar som bas och asiatiska smaker så som curry, soja, lime i en härlig kombination.
Ingredienser 2-3 personer
- 3-4 quornfiléer
- rapsolja
- 1-2 tsk curry
- 250 g äggnudlar
- ca 250 g broccoli
- 1-3 msk japansk soja
- 1/2 -1 dl torkad vitlöksblast, kan bytas strimlad purjolök
- Lite pressad lime och en skiva till garnering
Gör så här: Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisning. Koka broccoli lätt eller fräs den i olja. Lägg på ett fat. Dela quornfiléerna på längden och fräs gyllenbruna i curry och lite olja. Lägg filéerna på ett fat. Värm några matskedar olja i stekpannan eller wok, fräs vitlöksblasten några sekunder och lägg sedan i nudlarna och fräs under omrörning. Det är lätt att nudlarna fastnar. Skvätt över japansk soja så att nudlarna får lite färg. Blanda nudlar och broccoli och pressa över lite lime. Servera med quornbitarna.
Johannes Wätterbäck & Theres LundénVåra senaste inlägg
- Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!Nu när rabarbern är som allra finast är det ett perfekt tillfälle att skörda och frysa in rabarber. Att ha färdigskuren rabarber i frysen är guld värt när suget efter en rabarberpaj, rabarberlemonad… Läs mer: Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!
- 32 grönsaker att sommarsåUnder sommaren passar vi på att sommarså många nya växter – sådana som vi hoppas kunna skörda under hösten och vintern. Ofta får dessa växter växa på platser där vi nyligen har skördat… Läs mer: 32 grönsaker att sommarså
- Jordgubbs- och rabarbersylt med vaniljTänk dig sommarens allra bästa smaker samlade i en burk – söta jordgubbar, syrlig rabarber och en touch av vanilj. Det här är sylten som doftar solvarma dagar och som smakar ljuvligt till… Läs mer: Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
- Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?Varje dag är en pizzadag — även om det i Sverige finns två riktigt stora pizzahögtider: nyårsdagen och midsommardagen. Då flockas vi till våra lokala pizzerior, trötta, lätt bakfulla och med ett tydligt… Läs mer: Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
- Så får du stora gräslöksplantorHar du en lite tanig gräslöksplanta som du vill ska växa till sig? Här berättar vi hur vi gör för att få riktigt stora gräslöksplantor. Gräslök är en perenn växt, vilket betyder att… Läs mer: Så får du stora gräslöksplantor
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Stekta nudlar med broccoli, vitlöksblast och curryquorn”
[…] Läs receptet […]
Lämna ett svar