Rödbetscarpaccio med smak av timjan

Ännu en rätt som kommit till av egenodlade grödor i vår stadsodling. Dessa rödbetor är av en avlång sort och heter Forono. Passar bra som en förrätt eller som tillbehör.

Ingredienser
4-8 kokta rödbetor
några kvistar timjan
1 liten rödlök
1/2 dl vinäger
1 och 1/2 dl olja
En rejäl nypa med salt

Gör så här: Koka rödbetorna mjuka. Vispa ihop vinägrettsåsen (oljan, vinägern och saltet) och repa ner timjan i den. Skiva en rödlök i tunna skivor och blanda i. Skär rödbetorna i nästan cm tjocka skivor och slå därefter vinägrettsåsen över de varma rödbetsskivorna. Låt stå i kylskåpet från en timme till ett par dagar.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW