Rabarberkaka med mandelmassa

Nu är det äntligen dags att börja skörda våra rabarber och njuta av denna krämiga och knäckiga kaka.

Ingredienser
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
1½ – 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
150 g rabarber, gärna späda stjälkar
1 tsk potatismjöl
150 g mandelmassa
florsocker

Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smörj och sockra en pajform. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Rör i socker, ägg, vetemjöl, bakpulver och salt i kastrullen med det smälta smöret. Bred ut smeten i pajformen. Skär rabarbern i tunna skivor och blanda med potatismjölet. Sprid ut dem på smeten. Grovriv mandelmassan över den ogräddade kakan. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Precis innan kakan ska ätas brukar vi pudra över florsocker. Vill man kan man även servera vaniljsås till.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW