Din varukorg är för närvarande tom!
Julens godaste glögg – Äppelglögg

Vill du njuta av en otroligt god glögg kan du på egen hand krydda en äppelmust. Resultat kan bli en av de godaste glöggarna du någonsin smakat.
Det går bra att krydda den med vanliga glöggkryddor, kanel, kardemumma, pomerans och nejlikor eller som i det här fallet med stjärnanis och kanel. Då får man in en ton av lakrits som bryter av den traditionella julsmaken. Oftast behöver man inte tillsätta något sött även om en klick honung kan göra den gott. För er som vill bli varma eller som föredrar en torrare äppelglögg går det alldeles utmärkt att tillsätta några starka droppar starkt tex .

Ingredienser:
5 – 10 dl äppelmust
2 kanelstänger
4 hela runda stjärnanisar
Ev lite honung
Kanske lite renat, vodka eller Calvados
Gör så här: Blanda alla ingredienser förutom den eventuella honungen och starkspriten i en kastrull. Koka upp och sätt därefter på lock och låt den stå i ca 15 minuter. Smaka av och kontrollera om kryddorna givit lagom med smak, om inte upprepar du samma procedur en gång till. Sila sedan av kryddorna. Värm på glöggen strax innan servering och smaka av med ev honung och starksprit. Glöggen kan med fördel göras ett par dagar innan och förvaras i kylskåp eller på liknande plats.
Andra goda glöggar du kan göra själv: Glögg med röda vinbär och Glögg på äppeljuice och granatäppeljuice.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Arbetskläder att leva i – året om i trädgårdenDetta inlägg är gjort i samarbete med Operose. Vi har använt deras arbetskläder i många år och kan med handen på hjärtat säga att de är slitstarka, bekväma och fungerar året om i… Läs mer: Arbetskläder att leva i – året om i trädgården
- Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025Äntligen är det dags att kliva ut i världen och bli mer utåtriktad rent fysiskt. Under 14 år har vi, främst jag Johannes, rest land och rike, ja i hela Norden runt och… Läs mer: Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025
- Paprika – skörda, lagra, lagaFå ut mer av din paprikaskörd. Här får du tips om hur du skördar paprika, lagrar frukterna på bästa sätt och använder paprikan i matlagningen. Varje år odlar vi paprika. Det är verkligen… Läs mer: Paprika – skörda, lagra, laga
- Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som viNu är det dags att fundera på vilka blomsterlökar som ska pryda våren och sommaren 2026. Sorter, form, färg och inte minst om man får ha dem ifred är aspekter väl värda att… Läs mer: Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som vi
- Odla steg för steg – vintersallatNu är det dags att så vintersallat – den lilla, tåliga sallaten som klarar kylan och ger fräscha gröna blad hela vintern. Med sin milda, nötiga smak och rosiga ton är den en… Läs mer: Odla steg för steg – vintersallat
- Vi plockar tomaterna grönaUnder sommar och höst pratas det mycket om tomater i odlarforum. En vanlig fråga som dyker upp, när vi visar våra skördar, är varför vi ofta plockar tomaterna gröna. Myten om solmogna tomater… Läs mer: Vi plockar tomaterna gröna
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
5 svar till ”Julens godaste glögg – Äppelglögg”
Ska det vara 5-10dl äppelmust? Står 0,5 nu
Det ska vara 5 – 10 dl
/Johannes
Xante (päronkonjak) är fantastiskt gott att ha i👌🏻
[…] har även glöggrecept i vårt receptgalleri: Julens godaste glögg – Äppelglögg, Egen glögg på äppeljuice och granatäppeljuice och Egen […]
[…] Andra recept : Julrecept – Egen vinbärsglögg, Julens godaste glögg – Äppelglögg […]
Lämna ett svar