Grönkålspesto

Grönkålspesto

Vi odlar alltid grönkål och älskar den i vår matlagning. Hos oss återfinns den ofta i soppa, sallad eller som här i en smakrik grönkålspesto på ett gott bröd. Det visade sig härom sistens att röran passar oerhört bra ihop med surkål.

Ingredienser

3-4 vitlöksklyftor
1 dl solrosfrön
4 dl grovt hackad grönkål
ev lite färsk basilika för smakens skull
3 dl riven ost (lagrad)
1-2 dl rapsolja
Salt
Gärna en pressad citron

Gör så här: Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg. Grovhacka vitlöken och mixa tillsammans med grönkål och olja till lagom konsistens. Smaka av med salt och pressad citron.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *