Din varukorg är för närvarande tom!
Vegoburgare på sojafärs

Fasta och rejäla vegoburgare marinerade i barbequesås och serverade med nybakta hamburgerbröd, grillade på en kolgrill så klart ! För att göra dem veganska, tillför ytterligare 2-3 msk potatismjöl och ta bort ägget.
Ingredienser
300 g sojafärs
2 msk barbequesås
4 msk potatismjöl
3 msk grillkrydda
2 msk japansk soja
1 ägg
Barbequesås till marinering
Gör så här: Häll i sojafärsen i en kastrull modell större och häll på vatten så att det täcker färsen med ca 1-2 cm. Koka upp och låt den sjuda ett par minuter, låt den sedan stå med lock på i 10-15 minuter och rör om den då och då. Sila av överflödigt vatten och häll i sojafärsen i en skål. Stavmixa färsen men inte alldeles helt slät utan behåll lite struktur i smeten. Häll därefter i resten av alla ingredienser och blanda väl och låt den stå och svälla 15-30 min. Forma nu lagom stora burgare, i förhållande till hur stora bröden är och lägg varje enskild burgare på en porslinstalrik Sätt in burgaren i mikrovågsugnen och kör den i ca 2 min på högsta effekt ( 750 W Micro, tallriken blir väldigt varm efter några omgångar burgare). Ta ut tallriken med burgaren och lyft av den från tallriken med en stekspade och pensla den med barbequesås på båda sidor och låt svalna. När du gjort så här med alla burgare så är det dags att lägga dem på grillen.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Tack för att ni gör vårt arbete möjligtVi är så otroligt glada över alla er som hittar till oss, Farbror Grön. Till dig som är premium-läsare på farbrorgron.se vill vi ge ett extra stort tack, du får verkligen vårt arbete… Läs mer: Tack för att ni gör vårt arbete möjligt
- Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberreceptHos oss är rabarberbladen frodiga och fina och det är snart dags att börja skörda på allvar. Men vad ska man göra när man tröttnat på rabarberpaj? Här följer ett gäng rabarberrecept inklusive… Läs mer: Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberrecept
- Gör gratisplantor av dina gurkorGör gratisplantor av dina gurkor: Det fina med gurksticklingar är att man slipper så nya frön och att man med hjälp av en sax och ett glas vatten kan skapa en exakt plantkopia… Läs mer: Gör gratisplantor av dina gurkor
- Langos – maten man inte kan sluta att ätaVi älskar langos. Dessa friterade knapriga bröd som efter att de svalnat toppas med olika delikata ingredienser är hysteriskt goda. Det här är en maträtt där det är svårt att sluta äta, man… Läs mer: Langos – maten man inte kan sluta att äta
- Odlingskurs med Farbror Grön i Västerås lördagen den 3 majLördagen den 3 maj 2025 är det dags för Odlingskurs på Björnögården i Västerås med mig Johannes / Farbror Grön. Det kommer bli en en intensiv och samtidigt upplyftande dag där odlandet ligger… Läs mer: Odlingskurs med Farbror Grön i Västerås lördagen den 3 maj
- Fleråriga lökarLök är en ovärderlig ingrediens i matlagning. I våra odlingar odlar vi en massa olika lökväxter, vissa odlar vi endast en säsong och andra är perenna och lever år efter år på samma… Läs mer: Fleråriga lökar
- Odla egen svampAtt odla egen svamp sätter guldkant på odlar- och självhushållartillvaron. Det är ett intressant komplement till grönsaker både när det gäller skörd och smak, och framförallt när det gäller spänning. Man kan odla… Läs mer: Odla egen svamp
- Fixa en grönsaksodling på din balkongMan behöver inte ha en stor trädgård för att odla egna grönsaker. Har du en balkong kan du odla massvis med ätbart. Här berättar vi mer. Vad kul att du vill börja odla… Läs mer: Fixa en grönsaksodling på din balkong
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Vegoburgare på sojafärs”
Använder du torkad färs eller fryst, typ Anamma? Ska den blötläggas oavsett?
Lämna ett svar